Actualitat

Carrizosa: “No pot ser que el ministre de sanitat a temps parcial no es responsabilitzi de com està anant la campanya de vacunació”

by cscatalunya — 4 gener 2021 @ 14:58
Comparte

El candidat de Cs a la Generalitat apunta que el ministre i candidat socialista, Salvador Illa "està incomplint greument el seu deure" i proposa un pla nacional per la vacunació

Barcelona, ​​dilluns 4 de gener de 2021. “No pot ser que el ministre de sanitat a temps parcial no es responsabilitzi de com està anant la campanya de vacunació“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en atendre els mitjans de comunicació després de visitar la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona. Carrizosa ha apuntat que el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, “ha penjat el cartell de ‘tancat per campanya’ al ministeri” i ha afirmat que “un ministre de sanitat no pot treballar a temps parcial en plena tercera onada“.

Carrizosa ha apuntat que Illa “està incomplint greument el seu deure” i ha lamentat que el govern d’Espanya “s’apunti al que és positiu” quan es lliuren les vacunes, “però després s’amagui darrere de la nefasta gestió de les comunitats autònomes” (CCAA) quan la vacunació va més lenta del que s’ha planejat. “Illa hauria de deixar de ser ministre de Sanitat“, ha sentenciat i ha afegit que “no es pot admetre que no sigui a temps complet treballant per la gestió de la pandèmia i prenent les regnes del fracàs de la vacunació“. “Hauria d’encarregar-se de la sanitat nacional i no de solucionar els problemes del PSC“, ha afegit.

D’altra banda, el candidat taronja ha explicat un pla nacional per la vacunació proposat per Cs que consta d’una treva política, coordinació entre les CCAA i un registre nacional de vacunacions. “És essencial que les comunitats es coordinen amb el govern, estigui qui estigui, perquè s’acceleri el ritme de vacunació“, ha explicat i ha afegit que s’han de fer “estratègies comunes que reverteixin aquest desastre” i que “es posin en comú les dades de persones vacunades” de tot Espanya.

Volver a ACTUALIDAD