Actualitat

Carrizosa: “Illa té el mateix projecte que Iceta, el de el PSC que va fer dos tripartits i ara farà el tercer”

by cscatalunya — 8 gener 2021 @ 13:07
Comparte

El candidat de Cs a la Generalitat exigeix ​​neutralitat durant el període electoral i anuncia que Cs ha presentat una denúncia a la JEC perquè diversos edificis de conselleries de la Generalitat mostren simbologia partidista

Barcelona, ​​divendres 8 de gener de 2021. “Illa té el mateix projecte que Iceta, el del PSC que va fer dos tripartits i ara farà el tercer“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa després de lliurar carnets taronges als afiliats de Cs a la seu de Barcelona. Carrizosa ha apuntat que Cs, a diferència de PSC, “només faria pactes amb el constitucionalisme per donar per liquidat el ‘procés’” i ha apuntat que els ciutadans constitucionalistes a Catalunya “es mereixen la moderació, la sensatesa i la gestió” que ofereix Cs davant de l’actual govern “separatista i populista“.

Carrizosa també ha apuntat que amb el constant augment de contagis per covid i amb la campanya de vacunació avançant més lent del previst, “no podem tenir un ministre de Sanitat, Salvador Illa, a temps parcial” que estigui més pendent “de resoldre els problemes del seu partit“. Ha apuntat que la situació del també candidat socialista “és una falta de responsabilitat que s’hauria de donar la volta amb un govern amb partits moderats i que pensin en els ciutadans“.

D’altra banda, el candidat taronja ha exigit neutralitat durant període electoral i ha anunciat que Cs ha presentat una denúncia a la Junta Electoral Central (JEC) perquè diversos edificis de conselleries de la Generalitat mostres simbologia partidista. “Edificis d’Interior, Agricultura, Exteriors o Territori mostres simbologia partidista i aquesta ha de ser retirada“, ha apuntat i ha recordat que l’expresident, Quim Torra, “va ser inhabilitat per no respectar la democràcia en període electoral“, fruit d’una denúncia de Cs pel mateix motiu.

Carrizosa ha afirmat que “és il·legal mostrar banderes estelades, pancartes o llaços grocs en els edificis públics perquè són de tots” i ha demanat que “el separatisme populista respecti aquests espais“. “Ja en les passades campanyes electorals va ser Cs qui va defensar la legalitat a Catalunya, ja que no ho va fer el govern d’Espanya“, ha lamentat i ha recordat que el partit taronja també ha portat aquestes denúncies a nivell local en aquells municipis on els ajuntaments mostren també simbologia partidista com Figueres, Palamós, Castelló d’Empúries o Sarrià de Ter.

Volver a ACTUALIDAD