Actualitat

Martín Blanco: “A Catalunya els nostres governants han normalitzat el menyspreu i els atacs a l’estat de dret i a les institucions”

by cscatalunya — 9 gener 2021 @ 13:05
Comparte

El secretari de comunicació de Cs a Catalunya i diputat al Parlament, Nacho Martín Blanco, reclama "política útil" i que el Govern de Sánchez "acabi amb la doble imposició i apliqui un IVA reduït als serveis de llum i gas"

Barcelona, ​​dissabte 9 de gener del 2021. “A Catalunya els nostres governants han normalitzat el menyspreu i els atacs a l’estat de dret ia les institucions”.  Això és el que ha dit el secretari de comunicació de Ciutadans (Cs) a Catalunya i diputat al Parlament, Nacho Martín Blanco. Blanco ha assegurat que ha vist “paral·lelismes” entre els atacs d’aquesta setmana al Capitoli i les “actituds irresponsables que hi ha hagut a Espanya de crides per envoltar el Congrés o al Parlament per part d’alguns dirigents polítics”.

“Aquestes actituds de menyspreu a l’estat dret i a la democràcia són perilloses, intolerables i inadmissibles”, ha advertit el dirigent de la formació liberal que ha recordat com l’expresident de la Generalitat., Quim Torra, va cridar els ciutadans a “apretar” contra les decisions del Tribunal Suprem davant la causa del ‘procés’. “Els nostres governants han de respectar les institucions i l’estat de dret, elements fonamentals per a la nostra democràcia”, ha reiterat.

Durant la seva intervenció el diputat de la formació taronja s’ha referit també al temporal ‘Filomena’ que afecta gran part d’Espanya i ha enviat tot el seu suport als cossos d’emergència que treballen per pal·liar-ne els efectes. En referència a la situació generada pel temporal, Martín Blanco, ha recordat que la seva formació ha presentat al Congrés una Proposició No de Llei per intentar pal·liar alguns efectes com la pujada de la llum i el gas. El portaveu taronja ha exigit “política útil” a el Govern de Sánchez i que “acabi amb la doble imposició i s’apliqui un IVA reduït als serveis essencials com són la llum i el gas”. “Quan l’actual govern no governava les seves critiques eren ferotges i ara duen a terme la major pujada dels últims anys en aquestes factures”, ha recordat.

Martín Blanco s’ha referit també a la situació de la pandèmia i ha criticat que el ministre de Sanitat hagi estat designat candidat dels socialistes catalans a les pròximes eleccions autonòmiques. Illa s’ha de dedicar al ministeri de Sanitat “en cos i ànima i no a temps parcial”, ha dit. El diputat de Cs ha criticat que el Govern de Sánchez anteposi els seus interessos electorals als dels espanyols i ha advertit que el que pretenen és reeditar un nou tripartit a Catalunya. “Un resultat favorable a el PSC només aconseguiria tornar-nos a la casella de sortida del ‘procés”, ha afirmat. Finalment ha reivindicat el paper de Ciutadans com a “referent del constitucionalisme”.

Volver a ACTUALIDAD