Actualitat

Carrizosa: “Illa ha de triar si vol salvar vides o salvar el PSC perquè no pot ser ministre a temps parcial”

by cscatalunya — 12 gener 2021 @ 13:30
Comparte

El candidat de Cs demana tant al ministre Illa com a la consellera Vergés que "es pronunciïn i facin una proposta clara" sobre si s'han de celebrar les eleccions a Catalunya atenent a criteris sanitaris

Barcelona, ​​dimarts 12 de gener de 2021. “Illa ha de triar si vol salvar vides o salvar el PSC perquè no pot ser ministre a temps parcial“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, a l’atendre els mitjans de comunicació després de reunir-se amb l’Associació Espanyola de Centres Comercials. Carrizosa ha apuntat que és “increïble” que el ministre de sanitat, Salvador Illa, compagini el càrrec amb ser el candidat socialista a les eleccions catalans i ha demanat “que deixi el seu càrrec perquè una altra persona gestioni la sanitat de tots els espanyols“.

El candidat taronja ha assenyalat que “Cs s’ha distingit durant tota la pandèmia per anteposar la sanitat pública i la salut dels ciutadans” davant de qualsevol interès partidista i per això ha lamentat que altres partits com el PSC o Junts “es pronunciïn sobre si ha d’haver o no eleccions en funció de criteris partidistes“. “Esperem que Illa no digui res per interès perquè ara té un ministeri tancat per eleccions“, ha remarcat i ha apuntat que “si el PSC es va equivocar en els seus càlculs electoralistes en anomenar Illa com a candidat, és només problema dels socialistes“.

Carrizosa ha demanat que siguin les autoritats sanitàries que es pronunciïn sobre si és convenient celebrar les eleccions catalanes del 14 de febrer i per això ha demanat que tant el ministre Illa com la consellera de Salut, Alba Vergés, “es pronunciïn i facin una proposta clara” sobre si s’han de celebrar atenent a criteris sanitaris. “Demanem transparència tant a la Conselleria com al ministeri i que deixin de marejar la perdiu“, ha afirmat el cap de l’oposició i ha lamentat que “hi hagi un debat partidista quan ha de ser un debat sanitari”. “La gent té dret que es miri per la seva salut“, ha remarcat i ha finalitzat apuntant que “el Govern d’Espanya i la Generalitat té la responsabilitat de dir si és recomanable o no fer els comicis“.

Volver a ACTUALIDAD