Actualitat

Arrimadas: “Demano al Govern que deixi de fer l’estàtua i lideri la resposta a la tercera onada i no deixi tirades a les CCAA”

by cscatalunya — 19 gener 2021 @ 13:47
Comparte

El candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, recorda davant la suspensió cautelar del TSJC d'ajornar les eleccions, que "cal conciliar la salut de tots amb el dret a vot" i demana més control parlamentari al govern en funcions mentre no se celebrin els comicis

Barcelona, ​​dimarts 19 de gener de 2021. “Demano al Govern que deixi de fer l’estàtua i lideri la resposta a la tercera onada i no deixi tirades a les comunitats autònomes“. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, després de reunir-se, al costat del cap de l’oposició a Catalunya i candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, amb la Creu Roja a Barcelona. Arrimadas ha assenyalat que davant la tercera onada de la pandèmia de la covid-19, “es necessita una estratègia nacional i el govern és l’únic qui pot liderar-la“. Per això ha demanat a el govern “que deixi de fer l’estàtua perquè hem de sortir tots junts d’aquesta situació” i ha reclamat a el ministre de Sanitat, Salvador Illa “que deixi de pensar en que la seva operació com a candidat a les eleccions fracassarà i pensi que el que fracassarà serà la seva gestió”.

La presidenta taronja ha apuntat que “cal un pla nacional amb criteris homogenis” per a tot Espanya, encara que aquest s’apliqui en funció de cada territori, ja que “no podem tenir 17 paraigües jurídics, sinó que necessitem un paraigua nacional per frenar el virus i accelerar la vacunació“. També ha apuntat que “hi ha recursos per accelerar el pla de vacunació i vacunar les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana” i ha recordat la proposta de Cs de fer “confinaments intel·ligents, amb teletreball i ajudes directes als sectors afectats, juntament amb testos massius” a les zones més afectades.

D’altra banda, el candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha recordat davant la suspensió cautelar de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’ajornar les eleccions de l’14F, que “cal conciliar la salut de tots amb el dret a vot“. “És evidentíssim que les eleccions s’han de fer en circumstàncies on els ciutadans puguin votar amb tranquil·litat“, ha apuntat i ha afirmat que “ara toca protegir la vida dels electors“.

Carrizosa ha explicat que Cs ha demanat més control parlamentari al Govern en funcions mentre no se celebrin els comicis perquè la diputació permanent es reuneixi setmanalment i cada 15 dies hi pugui haver sessions de control al Parlament. “El retard de 3 mesos en les eleccions no pot provocar que el govern deixi de respondre democràticament davant del Parlament per la seva gestió“, ha apuntat i també ha demanat a l’executiu català que trobi la fórmula jurídica perquè es “vetlli per la salut pública” en les eleccions.

Volver a ACTUALIDAD