Actualitat

Carrizosa critica el “nyap de decret” del Govern per posposar les eleccions i li exigeix “que doni alternatives a la resolució” del TSJC per celebrar el 30M

by cscatalunya — 21 gener 2021 @ 13:49
Comparte

El candidat de Cs demana la dimissió del conseller Solé perquè “un condemnat per ajudar en un procediment il·legal no pot continuar pilotant unes eleccions legals a Catalunya”

Blanes, dijous 21 de gener de 2021. El cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha criticat el “nyap de decret” del Govern per posposar les eleccions, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decidit mantenir els comicis el 14F, i li ha exigit a l’executiu català “que doni alternatives a la resolució” del tribunal per celebrar el 30M. Ho ha dit als mitjans de comunicació després de visitar la fàbrica de material sanitari Nylstar de Blanes on ha afegit que “si la posposició de les eleccions no és validada és perquè el Govern no ha fet una resolució amb qualitat jurídica”. “Que contacti amb la Junta Electoral Central (JEC) i que preguntin com fer un decret vàlid per aconseguir que no sigui el 14F” ha manifestat.

El candidat de Cs també ha demanat la dimissió del conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, perquè “un condemnat per ajudar en un procediment il·legal i per no respectar la llei no pot continuar pilotant unes eleccions legals a Catalunya”. Carrizosa ha explicat que després que el TSJC hagi condemnat a Solé per un delicte de desobediència i l’hagi inhabilitat per col·laborar en el 1-O quan era alcalde d’Agramunt, la seva formació ha demanat la compareixença urgent del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, “perquè expliqui qui el substituirà en el pilotatge de les eleccions”.

Finalment, el candidat taronja ha demanat “transparència en els protocols de vacunació”contra la Covid i un “consens entre els partits per apartar als càrrecs polítics que es vacunen saltant-se els protocols” com van fer el Conseller de Salut a la Regió de Múrcia, alcaldes socialistes de València i l’alcalde de JxCat de Riudoms. “Els governants han de ser exemplars”, “han de respectar les lleis i, si no, han de dimitir” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD