Actualitat

Carrizosa: “Illa tornarà a pactar amb ERC com va fer al Congrés dels Diputats i amb Bildu”

by cscatalunya — 25 gener 2021 @ 10:53
Comparte

El candidat de Cs a la Generalitat demana "passar pàgina del ‘procés'" perquè Catalunya tingui "seguretat jurídica, pau social, i una societat concentrada en el creixement i la recuperació econòmica"

Barcelona, ​​dilluns 25 de gener de 2021. “El candidat socialista, Salvador Illa, tornarà a pactar amb ERC com va fer al Congrés dels Diputats i amb Bildu“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en una entrevista a “Notícies en Xarxa” de La Xarxa. Carrizosa ha explicat que l’única garantia que el PSC no opti per un tripartit seria amb un govern entre liberals i socialdemòcrates, on la majoria dels vots constitucionalistes s’agrupin en Cs. Si això passés, Carrizosa ha assegurat que “trucaria a Illa per proposar-li un govern Cs-PSC“, però ha lamentat que “probablement Illa donarà llargues a la proposta perquè prefereix fer un tripartit, que serà l’inici d’un segon ‘procés’“.

El candidat taronja ha demanat “passar pàgina del ‘procés’” perquè Catalunya tingui “seguretat jurídica, pau social, i una societat concentrada en el creixement i la recuperació econòmica” i ha lamentat la manca de gestió de la Generalitat durant la pandèmia. “A Catalunya hem patit retallades molt grans en sanitat mentre en altres comunitats autònomes augmentaven la inversió“, ha explicat i ha assenyalat que ara “necessitem donar-li la volta a la situació“.

D’altra banda, Carrizosa ha apuntat que en l’actual tercera onada de coronavirus no li agrada “fer unes eleccions en aquestes condicions” i ha lamentat que el Govern “no fes un bon decret per ajornar les eleccions com vam demanar i vam pactar tots els partits polítics“. “Aquestes eleccions s’han de poder realitzar amb la major tranquil·litat possible i que les persones que vagin a les meses electorals puguin exercir les seves funcions amb totes les garanties“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD