Actualitat

Arrimadas: “Anem a les urnes en massa per concentrar el vot constitucionalista en Cs, no els deixem fer un tripartit”

by cscatalunya — 31 gener 2021 @ 12:52
Comparte

El candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, es compromet a ser “el primer president netament constitucionalista de Catalunya” i a impulsar polítiques que “garanteixin les llibertats de tots els catalans”

Barcelona, diumenge 31 de gener de 2021. “Anem a les urnes en massa per concentrar el vot constitucionalista en Cs, no els deixem fer un tripartit”. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, durant la seva intervenció en la reunió del Comitè Executiu Nacional que s’ha celebrat de manera telemàtica a Barcelona. Arrimadas ha parlat de “l’oportunitat de deixar enrere una mala gestió durant tot un any de pandèmia” i “10 anys de ‘procés’” i ha assegurat que “l’independentisme està dividit i trencat”.

La presidenta de Cs ha presentat les “bases per a un canvi a Catalunya” que consisteixen en “una auditoria de la despesa supèrflua de la Generalitat en els 100 primers dies de Cs en el govern” que després es dedicaria “al que més importa ara que és la sanitat”, “tolerància zero amb la corrupció” i un “sistema educatiu trilingüe amb anglès, català i castellà”. També ha exposat el Pla de rescat a famílies, autònoms i pimes que consisteix en una “baixada generalitzada d’impostos”, l’eliminació de l’impost de successions i que “no hi hagi restriccions sense ajudes directes” ha dit, com es fa a Europa.

Finalment, Arrimadas ha mostrat el seu compromís “perquè ningú es quedi enrere” amb propostes com a guarderies gratuïtes fins als 3 anys “perquè les dones no hagin de triar entre feina i família”, una prestació per fill a càrrec per a famílies que no arriben a final de mes i una llei de mesures urgents per a la dignitat a la tercera edat. Mesures que, segons la líder taronja, “haurien de ser la prioritat del Govern”.

Per la seva banda, el candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, s’ha compromès durant la seva intervenció a ser “el primer president netament constitucionalista de Catalunya”. I ha recordat que quan el PSC va presidir la Generalitat, Maragall va aprovar un Estatut que el TC va declarar inconstitucional i Montilla va acudir a la manifestació en contra d’aquest tribunal, a més d’exercir pressió lingüística amb la immersió a les escoles i multes als comerciants. “Nosaltres no consentirem aquestes polítiques com ha fet el PSC”, ha afirmat.

“Em comprometo a impulsar polítiques que garanteixin les llibertats de tots els catalans”, ha assegurat Carrizosa. I ha afegit que Ciutadans és el partit que pot liderar el canvi perquè és el que “porta anys barallant per ell”. “Haurà de ser Cs amb les polítiques contra la corrupció, amb una baixada generalitzada d’impostos i sense una política de collar fort els cargols contra els catalans que s’expressen amb naturalitat en català i castellà. Es notarà la diferència entre un govern de Ciutadans i un del PSC, amb ERC i Podemos”, ha agregat.

Durant la seva intervenció, Carrizosa ha criticat també al Govern per no intervenir en una concentració independentista ahir a Barcelona en la qual no es respectaven les mesures anti Covid. “Per què a alguns la Generalitat els tracta sempre amb màniga ampla?”, s’ha preguntat.

Finalment, Carrizosa ha assegurat que el triomf de Cs el 2017 va posar la llavor d’un govern constitucionalista a Catalunya, ja que amb la presència de Cs al Parlament “hem evitat que es converteixi en el teatre nacional de Catalunya del ‘procés’, marcant al Govern, fent control democràtic i sense descuidar el dia a dia i els problemes dels catalans perquè som els que hem presentat més propostes socials”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD