Actualitat

Arrimadas: “Ciutadans és la referència que sap governar, tendeix la mà, però és ferma contra el nacionalisme. El 14F és una oportunitat “

by cscatalunya — 1 febrer 2021 @ 11:01
Comparte

El Candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, presenta en un vídeo les similituds entre l'assalt al Capitoli i les escenes de violència viscudes a Catalunya el 2018 i insta a "no pactar amb el populisme nacionalista, i sí a vèncer"

Barcelona, ​​dilluns 1 de febrer de 2021. “Ciutadans és la referència que sap governar, tendeix la mà, però és ferma contra el nacionalisme. El 14F és una oportunitat”. Així ho ha afirmat la presidenta de Ciutadans en una reunió telemàtica amb el grup parlamentari de Cs al Parlament de Catalunya. Durant la seva intervenció Arrimadas ha destacat que el seu partit no “baixarà el cap davant els totalitaris, els atacs a la democràcia i la violència”. I ha afegit que “no ho justificarem ni mirarem cap a una altra banda”.

Durant l’acte, en el qual s’ha presentat un vídeo que reflecteix els paral·lelismes entre l’assalt al Capitoli encoratjat per Donald Trump i les escenes de violència i l’intent d’assalt a Parlament, ocorregut a Catalunya el 2018, Arrimadas ha instat els catalans a “no oblidar les coses que han passat perquè no tornin a repetir-se”. I ha recordat que el 14F els catalans tenen una oportunitat per aconseguir-ho: “si els que volem un canvi ens quedem a casa, aquestes imatges poden tornar, tindrem un Govern que les justifiqui, i protegeixi els que ho van liderar”, ha lamentat. Arrimadas ha insistit que “el 14F és una oportunitat que no podem deixar escapar”. “Només hi ha hagut un partit donant la cara, protegint la democràcia a Catalunya i proposant mesures socials i econòmiques, i és Ciutadans”, ha conclòs.

D’altra banda, el candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha instat el PSC a “no pactar amb el populisme nacionalista”, sinó que el que cal fer és “vèncer-li, desallotjar-lo de les institucions” i impedir d’aquesta manera que “segueixin deteriorant la democràcia”.

Carrizosa ha recordat que el seu grup és el que més ha lluitat pel benestar i la resolució dels problemes dels catalans “som els que més propostes hem presentat i els que hem marcat i controlat a el Govern de manera fèrria evitant que tornessin a aprovar resolucions il·legals”, ha destacat.“Ciutadans ha estat i serà el defensor de les llibertats i la democràcia a Catalunya”, ha afegit.

El candidat liberal ha qualificat de “pagament a compte de el tripartit” que segons ha dit ja està pactat entre socialistes i separatistes, el possible indult parcial de Govern de Sánchez a Junqueras. La concessió de l’indult suposa, per Carrizosa, “deixar sense contingut el que ha dit el poder judicial, i fer-ho per favoritisme i actes subterranis entre polítics suposa un privilegi”, ha afirmat.

Finalment, l’acte ha comptat amb la intervenció de l’eurodiputat Jordi Cañas, que ha afirmat que la solució de futur per a Catalunya la encarnen aquells que “han defensat els valors de la democràcia i que prenen decisions amb la voluntat de construir”. Per a Cañas els anteriors tripartits a Catalunya són l’origen de l’1-O “els causants del conflicte polític que va derivar en un assalt a les institucions són els que es proposen com els artífexs del canvi a Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD