Actualitat

Arrimadas: “El sector musical i la cultura han complert amb les mesures restrictives i han estat responsables, qui no ha complert són els governs que els han abandonat”

by cscatalunya — 5 febrer 2021 @ 19:56
Comparte

El candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, lamenta que s'hagin pres mesures restrictives "sense escoltar els sectors afectats i de manera unilateral"

Divendres 5 de febrer de 2021.El sector musical i la cultura han complert amb les mesures restrictives i han estat responsables, qui no ha complert són els governs que els han abandonat“. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, en l’acte de suport a la indústria musical en què també han participat el candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, la número 2 per Barcelona de Cs, Anna Grau, i el músic Sabino Méndez. Arrimadas ha apuntat que a la indústria musical “no se la pot deixar caure” i ha remarcat que aquest sector “dóna feina a molts creadors i músics, però també a moltes petites empreses de muntatge, manteniment o estudis“.

Per això, la presidenta taronja ha proposat “un abonament jove cultural de 300 € perquè es gasti en concerts, música, llibres o museus“. “Un govern ha d’estar a la banda dels artistes per ajudar-los a crear, no per pressionar-los“, ha explicat i ha lamentat que a Catalunya “portem anys amb un govern que sembla que posa el carnet de cultura catalana en funció de l’idioma en què es fa o la seva ideologia“. Arrimadas ha reivindicat la necessitat d’ajudes directes als sectors afectats per les restriccions per la Covid-19 i ha recordat que, per exemple a Catalunya, “sí que hi ha diners”, però que aquest es gasta “en el ‘procés’, a la NASA catalana o en sous vitalicis per als expresidents“.

Arrimadas també ha assenyalat la necessitat de “no només abaixar el sou al càrrec de president de la Generalitat, sinó que cal eliminar pagues vitalícies i oficines d’expresident” i ha recordat al candidat del PSC, Salvador Illa, que els socialistes “sempre han votat en contra d’aquesta iniciativa” quan l’ha proposat Cs al Parlament. “Demano que abans d’acabar la campanya electoral tots els partits s’hagin compromès amb les propostes de Cs d’abaixar el sou dels alts càrrecs de la Generalitat i eliminar els privilegis dels expresidents“, ha sentenciat.

El candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, lamenta que s’hagin pres mesures restrictives “sense escoltar els sectors afectats i de manera unilateral” i ha recordat que Cs “proposa per a la cultura ajudes directes de fins al 75% de la facturació perduda i també 4.000 € per pagar lloguers i subministraments de locals de lloguer“, a més de “si hi ha 0 ingressos, que es paguin 0 quotes” d’autònoms. Finalment, Carrizosa ha condemnat l’atac que ha patit el dramaturg, Albert Boadella, a casa per aquells “que no admeten el pensament lliure“.

A l’acte també s’ha presentat la cançó “La suerte de ser libres“, la cançó del grup Vitamina C, format pel portaveu de Cs al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, el vicepresident segon del Parlament, Joan García, i els membres de Cs, Javier García Toni i Toni Valenzuela. La cançó narra una història en la manifestació constitucionalista històrica del 8 d’octubre de 2017 a Barcelona.

Volver a ACTUALIDAD