Actualitat

Carrizosa: “No volem un altre tripartit que ens porti a un segon ‘procés’

by cscatalunya — 5 febrer 2021 @ 13:10
Comparte

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, assegura que el 14F “tenim l'oportunitat de deixar enrere la mala gestió de la pandèmia i el procés” i que “no s’ha de canviar el tripartit de Montilla pel de Illa”.

Barcelona, divendres 5 de febrer de 2021. “No volem un altre tripartit que ens porti a un segon ‘procés’”. Així ho ha dit el candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en una trobada telemàtica organitzada per Nova Economia Fòrum (NEF) en la qual també ha participat la presidenta de Cs, Inés Arrimadas. Carrizosa ha explicat que vol convèncer als constitucionalistes que “només amb un escó més que l’independentisme podem tenir el canvi” a Catalunya.

El candidat a la presidència de la Generalitat ha recordat els pactes dels socialistes quan en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “en comptes de triar la mà estesa de Cs, va triar ERC i Bildu”, i també quan “Sánchez va dir que no pactaria amb Podemos ni amb Bildu”. Per això, Carrizosa considera que el candidat del PSC, Salvador Illa, fa el mateix: “nega tripartits i després pacta amb ERC”.

Carrizosa ha criticat que el Govern digui que no hi ha diners però que se’ls gasti “en TV3, en l’agència espacial catalana” o “en l’amic de Borràs”. Per això, ha assegurat que, si arriba a la presidència catalana, farà una “auditoria interna” perquè “hi ha 900 milions d’euros que se’n van van en ‘chiringuitos’”. També ha proposat un pla de xoc perquè tornin les empreses i una baixada d’impostos. Segons el líder taronja, la prioritat del Govern ha de ser la “lluita contra la pandèmia” i “la recuperació econòmica ajudant als autònoms i a les famílies” i, entre d’altres mesures, ha proposat una “gratificació extraordinària per a tot el personal sanitari que contribueix en la lluita contra el virus”.

Per la seva banda, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat que el 14F “tenim l’oportunitat de deixar enrere la mala gestió de la pandèmia i el procés” i que “no cal canviar el tripartit de Montilla pel de Illa”. Per això, ha demanat “el vot segur” a un partit constitucionalista i no jugar-se-la amb un vot socialista perquè la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, “ja reconeix que parlarà amb ERC” ha dit. I ha recordat que “quan Cs entra en un govern, la corrupció surt per la finestra” com ha passat a Andalusia. Arrimadas ha insistit en que “el PP també té casos de corrupció com el PSOE amb els ERES” i que cal “deixar enrere aquests casos que ens avergonyeixen a tots”. “Catalunya necessita un govern net amb Ciutadans” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD