Actualitat

Carrizosa: “El PSC signa per pactar un tripartit amb ERC i accepta taules de xantatge, nosaltres volem arrossegar-los a signar compromisos contra la corrupció”

by cscatalunya — 8 febrer 2021 @ 15:28
Comparte

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, defensa la llei integral de lluita contra la corrupció que "protegeix als alertadors" i "endureix les penes per corrupció"

Barcelona, dilluns 8 de febrer de 2021. “El PSC signa per pactar un tripartit amb ERC i accepta taules de xantatge, nosaltres volem arrossegar-los a signar compromisos contra la corrupció”. Així ho ha dit el candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, als mitjans de comunicació davant del Palau de la Música Catalana, acompanyat del portaveu adjunt de Cs al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal. Carrizosa ha assegurat que el “14F triem entre un model continuista, el del separatisme, o el del constitucionalisme”. “Nosaltres no volem continuar, sinó canviar” ha afegit.

El candidat de Cs ha presentat les propostes del seu partit per lluitar contra la corrupció com les de “baixar el sou del President de la Generalitat, dels consellers i dels alts càrrecs del Govern”, “suprimir les pagues vitalícies i les oficines dels expresidents” i “que dimiteixin els imputats per corrupció”. Unes propostes que ha fet arribar per carta a la resta de partits. Carrizosa ha manifestat que a Cs “som els campions en oposar-se a la corrupció vingui d’on vingui” i ha criticat que el PSC tingui a la seva presidenta, Núria Marín, imputada per corrupció, però que “Iceta no ha dit res”. També ha explicat que “el nacionalisme tapa les seves vergonyes amb la bandera” i ha fet referència a la candidata de JxCat, Laura Borràs, “imputada per trossejar contractes a un amic seu” o a les escoltes del ‘cas Voloh’ que revelen converses entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’exconseller d’ERC, Xavier Vendrell, “per veure com aconseguia contractes”.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha defensat la llei integral de lluita contra la corrupció que “protegeix els alertadors”, “endureix les penes per corrupció” i “que no vol que s’indulti”. Bal ha recordat que “el que feia a l’Advocacia de l’Estat” és el que fa ara a Ciutadans: “lluitar contra la corrupció mentre la resta de partits miren cap a un altre banda” perquè “els interessava que es doni suport a una investidura o que s’aprovin uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE)”. El portaveu taronja ha retret que la directiva actual del PP es desmarqui del cas Bárcenas, i ha recordat que, encara que “sembla que el 3% forma part del passat”, ara Laura Borràs, candidata de JxCat, “està acusada de corrupció”.

Volver a ACTUALIDAD