Actualitat

Carrizosa: “’L’operació Illa’ és l’operació tripartit perquè al PSC li va bé replicar l’estructura de poder que té al Congrés”

by cscatalunya — 12 febrer 2021 @ 09:13
Comparte

El candidat de Cs afirma que no hi haurà reconciliació a Catalunya fins que "Junqueras i Puigdemont reconeguin que van ser els culpables de tot" i es pugui formar un govern "que pensi en tots els catalans"

Barcelona, ​​divendres 12 de gener de 2021. “’L’operació’ Illa és l’operació tripartit perquè al PSC li va bé replicar l’estructura de poder que té al Congrés“. Així ho ha dit el candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en una entrevista a “El Matí de Catalunya Ràdio”. Carrizosa ha recordat que l’expresident de la Generalitat, Josep Montilla, “també negava que anés a fer un tripartit i cinc dies després ho va anunciar” i ha afegit que a ERC també li interessa aquesta opció de govern “perquè és la forma de tancar la seva guerra amb Junts “. Per contra, el candidat taronja ha demanat que, si a Catalunya “cal optar entre la continuïtat de l’independentisme o d’un tripartit o entre un govern de canvi“, les forces polítiques constitucionalistes facin com a la Junta d’Andalusia, “on es va aconseguir desallotjar del poder a el règim socialista quan semblava impossible“.

Carrizosa ha afirmat que no hi haurà reconciliació a Catalunya fins que “Oriol Junqueras i Carles Puigdemont reconeguin que van ser els culpables de tot, fins i tot dels disturbis de l’1-O” i es pugui formar un govern “que pensi en tots els catalans“. “En la nostra oferta no inclou la independència, però tampoc l’han tingut amb Junqueras i Puigdemont, la diferència és que nosaltres diem la veritat“, ha explicat i ha remarcat que “la diferencia que farem és que aparcarem aquest tema i començarem a parlar d’aquells que ens uneix i a gastar els diners en allò que ens interessa a tots“.

Finalment, Carrizosa ha assenyalat que en les seves prioritats està abaixar els impostos a les classes mitjanes i treballadores “que són les que, a Catalunya, suporten la major càrrega impositiva d’Espanya” i ha apuntat que “necessitem una Catalunya que torni a liderar la economia d’Espanya“.

Volver a ACTUALIDAD