Actualitat

Martín Blanco critica el Govern d’Espanya i la Generalitat pel seu “discurs incendiari i irresponsable” en justificar com “llibertat d’expressió els actes de terror”

by cscatalunya — 21 febrer 2021 @ 14:22
Comparte

El diputat de Cs retreu a PSOE i el PP l'acord per renovar el CGPJ i aposta perquè els jutges siguin els que triïn els seus òrgans de govern

Barcelona, ​​diumenge 21 de febrer de 2021. El diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, ha criticat avui el Govern d’Espanya i  el de la Generalitat pel seu “discurs incendiari i irresponsable”, després dels aldarulls que s’han produït en diverses ciutats durant les manifestacions en protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Martín Blanco considera “inadmissibles” les declaracions dels líders de Podemos i de partits independentistes catalans que han qualificat de “defensors de la llibertat d’expressió a aquells que s’han manifestat sembrant el terror i el pànic en diferents ciutats,  especialment a Barcelona”.

Martin Blanco ha recordat que Pablo Hasél, ha entrat a la presó perquè és un “delinqüent” ja que té condemnes per amenaces a periodistes, coaccions a testimonis judicials i per delictes d’odi. I ha demanat a la ciutadania i als partits polítics que “no confonguin les mostres d’odi de Hasél amb la llibertat d’expressió”. “No té res a veure amb la llibertat d’expressió el que hem viscut les últimes nits”, ha afegit el diputat de la formació liberal.

Durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, Martín Blanco, s’ha referit també a les crítiques d’alguns partits de Govern cap a la policia catalana. “Els Mossos d’Esquadra pateixen la deixadesa de funcions dels governants a Catalunya i el menyspreu dels que haurien de defensar-los”, ha lamentat. I ha afegit que “des del Govern en lloc de defensar-los, els posen a la diana”. “Els Mossos ens defensen a tots i són els que protegeixen els nostres drets i llibertats, és inadmissible que des de la Generalitat se’ls qüestioni i s’estigui encoratjant les protestes”, ha dit.

D’altra banda, el diputat de la formació taronja s’ha referit també a l’acord entre el PSOE i el PP per a la renovació de el Consell General de Poder Judicial (CGPJ). “En lloc de paralitzar la reforma amb tints totalitaris que vol dur a terme el govern d’Espanya per limitar els poders del CGPJ i supeditar-lo encara més al poder polític, ara arriba aquest possible acord per renovar els membres”,ha manifestat. I ha instat a PSOE i PP a “sumar-se al pacte proposat per Ciutadans i que preveu donar protagonisme als jutges en la renovació dels seus òrgans de govern”.

Volver a ACTUALIDAD