Actualitat

Carrizosa: “Els polítics han de posar-se al costat dels qui ens protegeixen, no dels qui ens ataquen”

by cscatalunya — 22 febrer 2021 @ 13:38
Comparte

La portaveu de Cs a Barcelona, Guilarte, assegura que la "situació d'extrema violència" que està patint la ciutat està provocada per "partits d'extrema esquerra i independentistes"

Barcelona, dilluns 22 de febrer de 2021. “Els polítics han de posar-se al costat dels qui ens protegeixen, no dels qui ens ataquen”. Així ho ha dit el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, acompanyat de la presidenta del grup de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, després de presentar davant la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia per prevaricació contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, perquè “ha decidit no personar-se en els procediments oberts contra els responsables d’atacar als Mossos” i “ha renunciat a acusar per atemptat” després d’una setmana de disturbis violents a Barcelona durant les manifestacions en protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Carrizosa ha recordat que “la Generalitat té el deure de protegir i donar assistència jurídica als qui són atacats en l’exercici de les seves funcions” i, per això, la formació liberal interposa accions judicials i demana explicacions a Sàmper “per aquesta actitud de deixar als Mossos als peus dels cavalls”. El líder taronja ha criticat que “Junts i ERC no estan fent res contra els violents perquè busquen el suport de la CUP per governar”. També li ha retret al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que “miri a un altre banda” quan “té competències en seguretat pública”.

Per la seva banda, la presidenta de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha lamentat la “situació d’extrema violència” que està patint la capital catalana; una situació provocada per “partits d’extrema esquerra i independentistes” que són “el triangle de les bermudes que acaba amb tot: el govern d’Espanya, la Generalitat i el govern de Barcelona” ha dit.

Guilarte ha criticat els missatges de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la seva petició d’indults perquè són una “amenaça a l’estat de dret”. També s’ha mostrat preocupada per “la imatge internacional” que s’està donant de Barcelona perquè repercuteix en la “manera d’atraure talent i inversions per aconseguir que la ciutat es recuperi de la pandèmia”. A més, ha demanat tant a Colau com al tinent d’alcalde, Jaume Collboni, “que es personin en totes les causes judicials contra aquests violents que estan destrossant la ciutat”.

Volver a ACTUALIDAD