Actualitat

Arrimadas: “Cal frenar el desemparament que pateixen els Mossos a Catalunya. L’important és perseguir els violents i no a tot un cos policial”

by cscatalunya — 26 febrer 2021 @ 15:03
Comparte

La presidenta de Cs, acompanyada del president de Cs al Parlament, assegura que PP i PSOE "estan d'acord a repartir-se la justícia, el seu únic escull és veure a qui posen". La reforma de Cs obligaria als politícs "a treure les mans de la justícia"

Parlament de Catalunya, divendres 26 de febrer de 2021. “Cal frenar el desemparament que pateixen els Mossos a Catalunya. L’important és perseguir els violents i no a tot un cos policial”. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, acompanyada del president del grup parlamentari de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i del diputat de Cs, Matías Alonso, després de reunir-se amb sindicats policials. Arrimadas ha criticat que “la Generalitat no protegeixi els servidors públics, sinó que els criminalitza i es posa del costat dels que justifiquen la violència”.

La presidenta de la formació taronja ha proposat que es reforci la plantilla d’agents “per arribar als 25.000 mossos al final de la legislatura”, una “major coordinació entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat”, i un acord per “despolititzar la cúpula dels Mossos d’Esquadra” per a “que s’elimini qualsevol indici d’intencionalitat de convertir a aquesta policia democràtica en una policia que només serveixi per a una ideologia”.

La presidenta de Cs ha assegurat que PP i PSOE “estan d’acord a repartir-se la justícia, el seu únic escull és veure a qui posen”. La reforma de Cs obligaria als polítics “a treure les mans de la justícia” ha dit en referència a la renovació del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ).

Per la seva banda, el president del grup parlamentari de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha mostrat el seu rebuig a “que el model policial sigui una moneda de canvi per a un partit antisistema com la CUP per formar govern” i ha assegurat que “les sospites contra els cossos de seguretat es converteixen en pedres als nostres carrers perquè es desprestigia a la policia i al nostre model policial”.

Finalment, Carrizosa s’ha referit a la proposta del PSC de fer un cordó sanitari a l’extrema dreta i li ha demanat “més concreció” per saber si es refereixen a Vox o a JxCat que “en les seves llistes porten a persones que defensen postulats hispanòfobs i supremacistes” o a “partits que fomenten la violència o que es fan fotos amb terroristes” o “els que postulen la divisió i la separació i fins i tot l’atac a les seus”.

Volver a ACTUALIDAD