Actualitat

Carrizosa: “Ja n’hi ha prou d’aquesta violència als carrers i d’aquesta passivitat induïda des del govern; volem saber qui va donar les ordres”

by cscatalunya — 28 febrer 2021 @ 20:34
Comparte

El president del grup de Cs al Parlament assegura que la "regeneració democràtica" no és "la cacicada del bipartidisme per repartir-se els jutges" ni el "mercadeig per repartir-se RTVE"

L’Hospitalet de Llobregat, diumenge 28 de febrer de 2021. “Ja n’hi ha prou d’aquesta violència als carrers i d’aquesta passivitat induïda des del govern; volem saber qui va donar les ordres”. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després dels greus disturbis d’anit a Barcelona durant una manifestació a favor del raper Pablo Hasél que va acabar amb diversos detinguts i amb la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent en el seu interior. Carrizosa ha qüestionat que la policia hagi rebut “l’ordre de no identificar i de no practicar detencions” en els talls de l’AP7 i ha anunciat que demanarà informació al Parlament. “Demanarem responsabilitats polítiques i no descartem responsabilitats penals pels comandaments que deixen a la policia als peus dels cavalls” ha dit.

Carrizosa ha criticat la batasunització” de partits catalans com la CUP i de les seves joventuts d’Arran. “No es pot permetre que JxCat i ERC deixin que els radicals s’apropiïn dels carrers i posin en perill als policies” ha assegurat. També li ha retret al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la seva “hipocresia” perquè “no li correspon condemnar, sinó actuar i protegir als policies i als ciutadans assetjats pels radicals”.

El líder taronja ha fet aquestes declaracions abans d’assistir als actes de celebració del Dia d’Andalusia a l’Hospitalet de Llobregat, una festa que “demostra la varietat i la pluralitat de la societat catalana” ha assegurat. Ha lamentat, precisament, els “discursos hispanòfobs” de JxCat, el “partit de Puigdemont”, de la seva líder, Laura Borràs, així com del seu número 3, Joan Canadell, que va afirmar que “Espanya és atur i mort”. “Ja n’hi ha prou del menyspreu al que és espanyol” ha sentenciat.

El president del grup de Cs al Parlament també ha assegurat que la “regeneració democràtica” no és “la cacicada del bipartidisme per repartir-se els jutges” ni el “mercadeig per repartir-se RTVE”. Carrizosa considera “indignant” que, davant la renovació dels càrrecs del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), PSOE, PP i Podemos es reparteixin els jutges que “han de jutjar els casos de corrupció d’aquests partits”.

Finalment, coincidint amb el Dia Mundial de les Malalties Rares, Carrizosa ha anunciat mesures per fer costat a les famílies afectades com “compensar les despeses de desplaçament i allotjament quan els tractaments són fora de la província” i “afavorir la conciliació de qui ha de dedicar cures a una persona de la seva família”.

Volver a ACTUALIDAD