Actualitat

Guilarte: “No volem que Barcelona i Catalunya siguin una ciutat sense llei, on hi hagi un efecte crida dels que volen sembrar el caos i la violència”

by cscatalunya — 2 març 2021 @ 14:55
Comparte

La presidenta del grup de Cs a Barcelona lamenta que "des de les institucions i alguns partits s'hagi tolerat la violència per interessos partidistes" i demana una comissió de seguretat extraordinària a l'Ajuntament

Barcelona, ​​dimarts 2 de març de 2021. “No volem que Barcelona i Catalunya siguin una ciutat sense llei, on hi hagi un efecte crida dels que volen sembrar el caos i la violència“. Així ho ha dit la presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Luz Guilarte, a l’atendre els mitjans de comunicació acompanyada dels diputats de Cs, Nacho Martín Blanco i Matías Alonso, en la manifestació de suport als agents de la Guàrdia Urbana organitzada pel sindicat CSIF. Guilarte ha lamentat disturbis de les últimes setmanes a Barcelona i que “els governs de la Generalitat, i el de Barcelona des de la arriba d’Ada Colau, s’hagin conjurat per donar cobertura als violents, blanquejar, i llançar crits en favor de tots aquells que volen sembrar el caos” i ha recordat que durant el mandat de l’actual alcaldessa “s’han reduït els efectius de policia, se’ls ha criminalitzat i deixat sense recursos materials i humans“.

La presidenta de el grup municipal ha qualificat la situació de “terrible” al tenir “partits polítics que llancen missatges que Barcelona i Catalunya són un camp de batalla per defensar les seves idees amb violència” i ha lamentat que Colau i el PSC “hagin trigat 12 dies a condemnar la violència” que ha patit la ciutat comtal. “Ha hagut de passar un fet tan greu com l’intent d’homicidi d’un Guàrdia Urbà perquè l’alcaldessa Colau i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni surtin a condemnar els fets” ha sentenciat i ha afegit que “els ciutadans estan farts de patir aquesta violència descontrolada“.

Guilarte ha lamentat que “des de les institucions i alguns partits s’hagi tolerat la violència per interessos partidistes” i ha apuntat que “a l’incloure a la CUP a les negociacions per formar el pròxim Govern de la Generalitat es deixa a la ciutadania desprotegida“. Ha advertit que “s’està creant sensació d’impunitat” i ha explicat que “l’estat de dret haurà de treballar cada dia” mentre hi hagi “organitzacions que reivindiquen la violència“.

Per això, Guilarte ha anunciat que Cs demanarà que l’Ajuntament es personi com acusació particular per defensar “tant als agents de policia com a la ciutadania en general i es reposin els danys fets a comerciants“, també la petició de crear una comissió extraordinària sobre seguretat i que es convoqui una junta de seguretat local. “Cs seguirà utilitzant totes les eines democràtiques per defensar a la ciutadania“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD