Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Facin cessar la pressió dels violents i en les negociacions per formar Govern amb els anti sistema no posin el cap dels Mossos sobre la taula”

by cscatalunya — 3 març 2021 @ 11:35
Comparte

El líder de Cs a Catalunya assegura que la violència als carrers és "una estratègia perversa dels partits separatistes" que "baixen el colpisme als carrers i s'amaguen després dels violents"

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de març de 2021. “Facin cessar la pressió dels violents i en les negociacions per formar Govern amb els anti sistema no posin el cap dels Mossos sobre la taula”. Això és el que li ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió d’avui de la Diputació Permanent en la qual s’ha debatut sobre els aldarulls dels últims dies a Barcelona.

“A Catalunya vivim una crisi de la democràcia liberal on els radicals són herois i la policia sospitosa de tota mena d’atropellaments democràtics”, li ha dit Carrizosa a Aragonès. I li ha recordat que els Mossos d’Esquadra són els que cada dia “es juguen el tipus per protegir els ciutadans, els seus béns, les seves lleis i la seva democràcia”. “Si els Mossos no poden comptar amb el seu govern per defensar-los mentre fan la seva feina,  Catalunya està pitjor del que pensàvem”, ha lamentat.

Per al líder de la formació liberal els episodis recents de violència són fruit del que ha qualificat “d’estratègia perversa dels partits separatistes” que en comprovar que són incapaços de donar un nou cop a la democràcia pretenen que “els radicals violents els prenguin el relleu amb el colpisme a peu de carrer “. “Es tracta d’una nova forma de colpisme que no necessita trencar l’Estatut ni la Constitució, sinó que es basa en atemorir els catalans, erosionant les institucions i menyscabant l’autoritat de la policia”, ha agregat.

Durant la seva intervenció Carrizosa li ha recordat a Aragonès que “no tot val per garantir-se els vots de la investidura”, i ha qualificat de “perillós” que els anta sistema que no condemnen la violència decideixin la governabilitat de Catalunya. Finalment, li ha exigit al líder d’ERC que “ara i en el futur defensi la democràcia en lloc de soscavar-la” i ha reiterat que el seu partit “seguirà defensant  des de la moderació i el seny els ciutadans,  la convivència i l’economia “.

Volver a ACTUALIDAD