Actualitat

Carrizosa a Sàmper: “La nostra democràcia liberal està en escac pels antisistema que volen enderrocar-la”

by cscatalunya — 3 març 2021 @ 16:06
Comparte

El líder de Cs a Catalunya lamenta que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, "no doni un veritable suport als Mossos i condemni la violència" i apunta que "els nostres policies veuen com se'ls criminalitza mentre es blanqueja als violents"

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de març de 2021. “La nostra democràcia liberal està en escac pels antisistema que volen enderrocar“. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, durant la compareixença de el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, sobre els disturbis dels últims dies en diverses ciutats catalanes. Carrizosa ha lamentat que Sàmper “hagi vingut a omplir-nos el cap de dades sense fer cap valoració política que faci que els Mossos se sentin protegits” i ha apuntat que després de les explicacions del conseller, “les negociacions amb la CUP segueixen endavant” per formar un nou govern.

El líder de Cs a Catalunya ha lamentat que el conseller “no doni suport de veritat als Mossos i condemni la violència” i ha apuntat que “els nostres policies veuen com se’ls criminalitza mentre es blanqueja als violents“. “Els hi hauria de fer vergonya que a Catalunya hàgim tingut un assalt a una comissaria com va passar a Vic“, ha afirmat i ha remarcat que “mentre hi ha catalans a l’UCI per la covid, hi ha polítics que estan incrementant la crisi, la fugida d’inversions i la desconfiança a Catalunya“.

Carrizosa ha explicat que mentre Cs “fa dies que intenta que hi hagi una declaració institucional per condemnar la violència al Parlament, ERC, Junts i la CUP es fan els suecs per endarrerir-la” i ha recordat que ja el 2014 es va aprovar amb un gran consens un model policial per als Mossos però ara ERC i Junts no el compleixen “a l’intentar pactar amb els antisistema“, ja que incloïa un compromís dels partits de condemnar la violència. “Els Mossos sempre podran comptar amb nosaltres enfront dels radicals i un Govern que els aplaudeix“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD