Actualitat

Martín Blanco: “Des de Cs estem compromesos amb un feminisme inclusiu i liberal centrat en la igualtat entre homes i dones”

by cscatalunya — 8 març 2021 @ 14:07
Comparte

El diputat liberal considera “un triomf de l’estat de dret, la democràcia i els valors de la UE” que el ple del Parlament Europeu suspengui la immunitat a Carles Puigdemont

Barcelona, dilluns 8 de març de 2021.- “Des de Ciutadans defensem i estem compromesos amb un feminisme inclusiu, que no menystingui l’aportació dels homes i no sigui de confrontació, excloent ni agressiu amb ningú sinó liberal i centrat en la igualtat entre homes i dones perquè aquesta és una causa del conjunt de la ciutadania”. D’aquesta manera s’ha pronunciat el diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, per donar suport al Dia Internacional de la Dona. “El feminisme no és una causa ideològica que hagi d’estar subjecte a maximalismes ni sectarismes com pretenen algunes formacions que volen repartir carnets de feminisme” ha indicat abans d’exposar que la causa feminista ha de partir d’una “voluntat d’entesa i voluntat d’acord per caminar junts cap a un futur de major igualtat per al conjunt de la ciutadania”.

D’altra banda, el portaveu liberal, que avui s’ha desplaçat fins a la seu del Parlament Europeu a Barcelona, també s’ha pronunciat sobre la “previsible” suspensió de la immunitat a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als també eurodiputats, Clara Ponsatí i Toni Comín, per afirmar que “serà una bona notícia perquè significarà que triomfa l’estat de dret, la democràcia i els valors fonamentals de la Unió Europea, la qual va néixer contra el nacionalisme, contra les actituds sectàries, contra el fanatisme i contra la pretensió d’establir ciutadans de primera i de segona”. Martín Blanco ha volgut contrastar de quina manera els partits europeistes donaran suport a la suspensió de la immunitat enfront del suport que rebrà Puigdemont per part “dels grups extremistes i d’extrema dreta que no estan disposats a defensar la democràcia constitucional ni l’estat de dret”. En aquest sentit, ha afegit com el mateix Puigdemont ahir va realitzar unes declaracions “en les quals ja deixava caure que segurament començaria a fer una càrrega de profunditat contra la Unió Europea” en una actitud que fa evident “la seva causa populista”. “Els procés i la causa nacionalista son obertament contraris als principis fundacionals de la Unió Europea, que va néixer precisament per lluitar contra el nacionalisme i per evitar les divisions internes entre països”, ha remarcat el diputat.

El parlamentari liberal també ha lamentat que Catalunya “es vegi abocada una vegada més a un Govern que anirà contra els interessos materials de Catalunya, el seu progrés econòmic i la seva prosperitat”. De fet, Martín Blanco ha qualificat de “pandemònium” la situació que es generarà amb la unió d’ERC, JxCat i la Cup. “El que hem vist aquests dies amb les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél és l’avançada del que pot ser un govern format per ERC, JxCat i la Cup”, ha sentenciat. Martín Blanco també ha recriminat al PSC que es passés la campanya electoral desprestigiant Inés Arrimadas per no presentar-se a la investidura quan ara “estem veient la incapacitat del sr Illa per complir una de les seves grans promeses electorals, que era presentar-se a la investidura”. “Queda clar que una hi ha un president del Parlament separatista sempre convocarà una sessió d’investidura amb un candidat separatista, ja ho vam veure el 2017”, ha recordat.

Volver a ACTUALIDAD