Actualitat

Carrizosa: “Avui s’ha evidenciat que segueix el menyspreu a la major part dels catalans, a les institucions i a la nostra democràcia”

by cscatalunya — 12 març 2021 @ 13:31
Comparte

El president de Cs espera que Sánchez “recapaciti quant als indults que té planificats” després d'escoltar els discursos que s'han pronunciat avui per part de dirigents separatistes

Parlament de Catalunya, divendres 12 de març del 2021. “Avui s’ha evidenciat que segueix el menyspreu a la major part dels catalans, a les institucions i a la nostra democràcia”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després del ple que ha donat inici a la XIII legislatura a la cambra catalana i en el qual s’han pogut escoltar discursos per part de dirigents separatistes que evidencien que “segueixen en el seu afany de tibar la política catalana, de polaritzar i dividir la societat”. Per això, els diputats de Cs han abandonat la sala i no han presenciat la totalitat del discurs de la nova presidenta Laura Borràs.

“Amb la crisi econòmica, sanitària i social, el Parlament serà una eina de destorb per solucionar els problemes reals dels catalans”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha apel·lat al Govern d’Espanya: “Espero que Pedro Sánchez prengui nota i recapaciti quant als indults que té planificats”, ha sentenciat, després d’advertir-li que “aquests nous responsables del Parlament poden tornar a posar la democràcia en un compromís”. I també s’ha referit a Pablo Iglesias per “afavorir” el que s’ha presenciat avui.

Així mateix, ha recordat que a la recentment elegida presidenta del Parlament, Laura Borràs, se la coneix per “ser signant del manifest Koiné i per ser protagonista d’un sagnant cas de corrupció” que Cs ja ha denunciat en diverses ocasions.

Per acabar, Carrizosa ha explicat que “l’estrena de Vox ha brillat per la seva absoluta inutilitat en considerar que s’han amagat sota la taula en el seu primer dia de classe”. Els diputats d’aquesta formació “han impedit que hi hagi un altre membre constitucionalista a la Mesa perquè s’han votat a ells mateixos fins i tot sabent que no podrien sortir triats”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD