Actualitat

Carlos Carrizosa a Aragonès: “Catalunya està a una investidura de convertir-se en una autonomia fallida”

by cscatalunya — 26 març 2021 @ 19:45
Comparte

El president de Cs creu que Aragonès “està debilitant els Mossos per satisfer a la CUP” i li retreu “cuinar un acord a esquena del sentir de la majoria de catalans”

Parlament de Catalunya, divendres 26 de març del 2021. “Amb els seus plans de govern amb el suport de la CUP i dels seus incòmodes amics de JxCAT, Catalunya està a una investidura de convertir-se en una autonomia fallida”. Així s’ha dirigit el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, al candidat a la investidura, Pere Aragonès, en el debat de la cambra catalana. Li ha retret que hagi arribat a un acord amb els antisistema de la CUP que inclou “debilitar” els Mossos i preparar “un nou embat antidemocràtic”.

“Estan debilitant els Mossos per satisfer als qui promouen la violència als carrers; Això és degradar la democràcia i la convivència”, ha manifestat, i li ha advertit que “un policia està preparat per enfrontar-se als violents, però no per patir el menyspreu dels polítics”.

Carrizosa considera que “l’acord està cuinat a esquena del sentir de la majoria de catalans” i també dels barris més humils, on és necessària la presència policial. “La seguretat no és de dretes ni d’esquerres; Si ha de ser alguna cosa, és més d’esquerres, perquè són les classes treballadores i els barris més humils els qui més la pateixen”.

Així mateix, Carrizosa ha evidenciat la “decadència de Catalunya” que ha negat Aragonès: “5.500 empreses han abandonat Catalunya des del referèndum il·legal; vam perdre l’Agència Europea del Medicament per la inestabilitat política generada pel ‘procés’”, entre altres exemples. També li ha recriminat que el Govern es gasti 20 milions d’euros en un satèl·lit en plena pandèmia: “Podrien haver destinat aquests diners als hostalers, al fet que els autònoms sense ingressos no paguin quotes, a reforçar l’atenció primària o a una llei de drets de persones amb discapacitat”.

Per acabar, Carrizosa ha fet una crida als catalans perquè “no perdin l’esperança i sàpiguen que hi ha una alternativa a l’auge del nacionalisme”. “Des de Ciutadans ens ocuparem a fons en el rescat d’aquest sistema de drets i llibertats per a tots els catalans i tindrem la vocació de reconstruir tot el que vostès destrueixin”, ha manifestat, i ha conclòs: “Cal recuperar la Catalunya moderna que sorprenia el món per les seves obres i no per les seves demolicions”.

Volver a ACTUALIDAD