Actualitat

Carrizosa: “El Govern d’Espanya ha de fer complir a la Generalitat el protocol de vacunació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”

by cscatalunya — 29 març 2021 @ 14:24
Comparte

Cs presenta un escrit a la Delegació del Govern exigint reactivar el seu procés de vacunació i demana una reunió amb Cunillera per a reivindicar els incentius per destí

Barcelona, dilluns 29 de març de 2021. “La Policia Nacional i la Guàrdia Civil estan sent greument discriminats en la campanya de vacunació”. Així de contundent ha explicat el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, el retard en el procés de vacunació dels agents de la Policia i la Guàrdia Civil de Catalunya, respecte a la normativa preestablerta per als col·lectius d’especial protecció sotmesos a un risc específic. Carrizosa ha alertat que, sumant agents de tots dos cossos, “només el 4% està vacunat actualment”, enfront del 80% dels agents dels Mossos d’Esquadra. “Ens alegrem que la campanya de vacunació dels Mossos porti el ritme correcte i previst”, ha assenyalat el representant taronja, “però no podem tolerar que per baralles entre administracions i la voluntat deliberada d’obstrucció del Govern de la Generalitat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil siguin discriminats enfront d’altres Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions després de reunir-se juntament amb la presidenta del grup municipal de Cs a Barcelona, Luz Guilarte, amb l’associació d’agents de la Policia Nacional, Jusapol, i amb Jucil, que representa al col·lectiu de la Guàrdia Civil. “Ens han trasllat la seva voluntat de presentar una reclamació contenciós-administrativa pel desemparament i la inacció del Govern d’Espanya”, ha advertit el líder de la formació liberal. Per aquest motiu, Cs ha presentat un escrit “fonamentat jurídicament” davant la Delegació del Govern, “exigint la reactivació del procés de vacunació d’aquests col·lectius, actualment suspès”. D’igual manera, Carrizosa ha anunciat la sol·licitud d’una reunió amb la delegada Teresa Cunillera per a tractar la reivindicació de complements salarials i incentius per elecció de destí a Catalunya. “Les plantilles de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no deixen de girar per la contínua marxa d’agents a altres comunitats autònomes on sí que existeixen aquests complements”, ha apuntat.

Respecte a una possible votació fallida en el segon debat d’investidura de demà, Carrizosa ha lamentat que el Govern de Catalunya “segueixi bloquejat quan tenim més de 500.000 aturats, l’hostaleria parcialment tancada i una campanya de vacunació urgent”. El líder taronja ha subratllat en aquest sentit que el bloqueig no es deu precisament a la negociació de propostes per a solucionar aquests problemes, “sinó a les baralles entre ERC i JxCat per l’espai independentista, per l’ocupació de ‘xiringuitos’ i per veure si és Puigdemont o Junqueras el que continuï posseint el milió d’euros que costa el Consell de la República”.

Volver a ACTUALIDAD