Actualitat

Ciutadans (Cs) reclama al Govern implicació per a la creació d’una planta de bateries elèctriques a Catalunya

by cscatalunya — 29 març 2021 @ 14:21
Comparte

El portaveu de Cs en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, insta el futur Govern que “desenvolupi un pla específic que incentivi la utilització de cotxes elèctrics i la creació de punts de recàrrega per a vehicles”

Barcelona, diumenge 28 de març de 2021.- El Portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha anunciat la presentació, per part de la formació liberal, d’una Proposta de Resolució (PR) per a la creació d’una planta de bateries elèctriques a Catalunya.

Martín Blanco ha detallat que aquesta PR té com a objectiu “reclamar l’adopció de mesures urgents per a rellançar l’economia catalana” ja que segons ha explicat “és el moment d’actuar de manera decidida i responsable” perquè com ha advertit “estem un procés de decadència econòmica a Catalunya”. En aquest sentit, ha culpabilitzat d’aquesta reculada als partits separatistes perquè com ha indicat “el declivi econòmic de Catalunya està associat als problemes i baralles internes dels últims governs”.

El portaveu de la formació taronja ha demanat així mateix al Govern que “deixin de donar l’esquena als interessos de tots els catalans” i ha criticat durament la decisió de l’executiu català d’absentar-se de l’acte celebrat recentment en SEAT, ja que en la seva opinió “és una clara deixadesa de funcions” en un moment que com ha indicat “aquesta empresa està estudiant la creació d’una fàbrica de bateries per a cotxes elèctrics”. Per a Martín Blanco, “el Govern ha de liderar i proporcionar estabilitat” una situació que com ha denunciat “ara mateix no passa” i ha alertat que “en comptes de reduir la incertesa, l’augmenten amb les seves decisions”.

Finalment ha detallat que la PR de Ciutadans sol·licita la celebració, en el termini d’un mes, d’un debat específic i conjunt entre les Comissions encarregades dels temes d’economia i empresa en el Parlament, per a plantejar les polítiques necessàries que facilitin la instal·lació d’una planta de bateries a Catalunya i que es desenvolupi un pla específic per a la mobilitat elèctrica que promocioni la utilització de cotxes elèctrics, així com la creació d’una xarxa de punts de recàrrega que afavoreixi la circulació d’aquesta mena de vehicles. “És el moment d’actuar i d’actuar de manera decidida i responsable”, ha sentenciat Nacho Martín Blanco.

Volver a ACTUALIDAD