Actualitat

Nacho Martín Blanco: “Borràs exerceix la presidència del Parlament de Catalunya de manera despòtica i tirànica”

by cscatalunya — 29 març 2021 @ 14:20
Comparte

El portaveu de Cs en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, recorda que “el Reglament del Parlament de Catalunya no permet la delegació de vot d'un fugat de la justícia”

Barcelona, dissabte 27 de març de 2021.- “Borrràs exerceix la presidència del Parlament de Catalunya de manera despòtica i tirànica”. Així s’ha referit el Portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, després de permetre el vot delegat de Lluís Puig.

En declaracions als mitjans de comunicació, Nacho Martín Blanco ha recordat que “el Reglament del Parlament de Catalunya no permet la delegació de vot d’un fugat de la justícia” i per això ha anunciat que la formació liberal recorrerà la decisió de Borràs al Tribunal Constitucional. El diputat ha detallat que “en 2018 els serveis jurídics del Parlament ja van emetre un informe denegant el vot delegat de Puig” i per això ha acusat a la Presidenta del Parlament de “menysprear als serveis jurídics de la cambra amb la seva decisió”.

Per al diputat liberal, Borràs va demostrar ahir que la seva manera de presidir la institució serà “menyspreadora amb la democràcia i amb el conjunt dels diputats” i ha criticat la seva “concepció autoritària” en comentar les intervencions d’alguns diputats i de silenciar el micròfon a uns altres. Segons Martín Blanco, aquest autoritarisme és una estratègia de Laura Borràs “per  tapar les seves causes judicials obertes per delictes molt greus”.

Finalment, el portaveu Ciutadans ha anunciat que la seva formació iniciarà una bateria de mesures per a defensar el pluralisme en els mitjans de comunicació públics de Catalunya amb l’objectiu, segons ha concretat, que “es deixi d’assenyalar als ciutadans per la seva ideologia”. En aquest sentit, Martín Blanco ha informat que “sol·licitarem un informe al CAC sobre el programa ‘Planta Baixa’, demanarem la compareixença del director de TV3, Vicent Sanchís, i exigirem que es posi en marxa de manera immediata la comissió de Control de la CCMA”, ja que com ha sentenciat “a TV3 s’està assenyalant a ciutadans catalans per la seva ideologia”.

Volver a ACTUALIDAD