Actualitat

Cs exigeix la constitució immediata de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals pels “constants atropellaments” a la pluralitat

by cscatalunya — 5 abril 2021 @ 15:51
Comparte

Nacho Martín Blanco (portaveu de Cs a Catalunya): “Hem vist que en els últims quatre mesos TV3 i Catalunya Ràdio estan més descontrolades que mai i els seus responsables han de donar explicacions”

Barcelona, dilluns 5 d’abril de 2021.- El portaveu autonòmic de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha exigit aquest matí “la constitució immediata” de la comissió de control parlamentària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals pels “constants atropellaments contra la pluralitat que s’exigeix a uns mitjans públics i la neutralitat que ha de presidir la seva actuació”. El parlamentari liberal ha recordat que aquesta comissió porta ja quatre mesos sense convocar-se i “hem vists que TV3 i Catalunya Ràdio estan més descontrolades que mai i els seus directors i la presidenta de la corporació han de rendir comptes davant el Parlament i donar explicacions sobre aquesta manera de comportar-se tan parcial i tan poc respectuosa amb el pluralisme de la societat catalana”.

L’última vegada que els directius dels ens de comunicació públics catalans es van sotmetre a control parlamentari va ser el 4 de desembre de 2020 i durant aquest temps “tant TV3 com Catalunya Ràdio han aprofundit en la seva condició de ser els mitjans públics que més vulneren els principis de neutralitat política, objectivitat informativa i garantia del pluralisme polític de la història de la democràcia, com demostren les successives condemnes a aquests mitjans constatades per l’Administració Electoral durant les passades eleccions”, ha remarcat Martín Blanco. “Hem vist coses com que es menyspreï a ciutadans constitucionalistes o que s’associïn accions com la retirada de llaços grocs de la via pública amb el feixisme”, ha indicat el portaveu liberal.

Des de la formació liberal veuen “imprescindible” la constitució de la comissió “per una raó tan senzilla com és el control democràtic d’uns mitjans públics que actualment estan absolutament descontrolats”. En aquest sentit, Martín Blanco ha especificat que aquesta comissió és també un instrument per a defensar els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i per això ha reclamat que no se subordini la convocatòria de la comissió “als interessos de les forces polítiques que encara estan debatent com formar govern” atès que resulta innecessari disposar del Govern perquè els directius de TV3 i Catalunya Ràdio rendeixin comptes davant la ciutadania. “Esperem que la resta de formacions i la presidència del Parlament atenguin la nostra reclamació encara que, sincerament, no tenim massa esperances en aquesta última”, ha puntualitzat el diputat liberal.

Volver a ACTUALIDAD