Actualitat

Cs reclama al secretari de Salut Pública de Catalunya que es disculpi per les seves “inacceptables declaracions supremacistes” sobre la gestió de la pandèmia a Madrid

by cscatalunya — 5 abril 2021 @ 15:47
Comparte

El portaveu de Cs a Catalunya, Nacho Martín Blanco, considera “menyspreable” que un càrrec tècnic afirmi que a Catalunya haguessin mort 7.000 persones més d'haver gestionat la pandèmia com a la Comunitat de Madrid

Dissabte, 3 d’abril de 2021.- El portaveu de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha demanat aquest matí que el secretari general de Salut Pública a Catalunya, Josep Maria Argimon, es disculpi per les seves “inacceptables declaracions supremacistes” realitzades durant una entrevista a la ràdio pública catalana en les quals va arribar a comparar la gestió de la pandèmia entre la comunitat de Madrid i Catalunya per afirmar que, d’haver-se gestionat igual la pandèmia, a l’autonomia catalana haguessin mort 7.000 persones més. “Ens sembla un comentari improcedent per part d’un tècnic del Govern”, ha afirmat Martín Blanco, qui a continuació ha afegit que es tracta del mateix tipus de declaracions que ja han efectuat altres membres del Govern, com l’exconsellera de la presidència, Meritxell Budó, “qui va afirmar que si Catalunya fos un estat independent hi hauria molts menys morts per la pandèmia que formant part d’Espanya”.

El diputat liberal ha condemnat aquest tipus de declaracions i ha recordat com el secretari de Salut Pública va anar fins i tot “un pas més enllà” per afirmar que la societat catalana no hagués tolerat una gestió de la pandèmia com la que s’ha fet a la Comunitat de Madrid, “com si la societat madrilenya tingués en general menys intel·ligència o menys sensibilitat a la mort”. Per a Martín Blanco, es tracta d’unes declaracions que evidencien “la institucionalització del discurs supremacista i menyspreador amb la resta d’Espanya” perquè el doctor Argimon va arribar a manifestar també que “hi ha capes intermèdies, hi ha una societat civil que no hagués tolerat el que s’ha tolerat a Madrid, com si els madrilenys, insisteixo, fossin insensibles a la mort”. En aquest punt ha volgut contrastar l’acte multitudinari que va organitzar Puigdemont a Perpignan en plena pandèmia o la rave de Llinars del Vallès i que, en aquests casos, “no van valer la crítica dels tècnics del Govern als propis governants ni he vist al Sr. Argimon manifestar-se sobre la tolerància de la societat catalana o criticar a la societat catalana per una suposada falta de sensibilitat davant semblants disbarats”.

D’altra banda, el parlamentari liberal ha reaccionat a la proposta de Jxcat de facilitar la investidura d’Aragonès però quedar-se a l’oposició per assenyalar que, independentment que ocorri o no d’aquesta manera, el problema que té Catalunya és que el Govern de la Generalitat “per desgràcia acaba descansant, una vegada més, en partits populistes, en partits antisistema, en partits euroescèptics i hispanòfobs que l’única cosa que fan és degradar la vida institucional de Catalunya i generar major inestabilitat política i major inseguretat jurídica”. De totes maneres, ha volgut ressaltar que el més previsible és que ERC, Jxcat i la Cup “es tornin a posar d’acord per al que ells diuen embat democràtic que, en la pràctica, és clarament, un embat antidemocràtic”. En relació amb això últim, Martín Blanco no ha passat per alt la renúncia del lletrat major del Parlament Joan Ridao, que malgrat haver estat secretari general d’ERC “a causa de la tensió del procés i la degradació institucional que provoca el separatisme es veu obligat a deixar el seu càrrec com a lletrat major perquè la situació resulta insostenible amb la nova presidència de la Sra. Borràs”.

 

Volver a ACTUALIDAD