Actualitat

Cs reclamarà al Govern que rectifiqui i permeti a les empreses d’activitats extraescolars sol·licitar ajudes a la solvència per l’afectació de la Covid-19

by cscatalunya — 5 abril 2021 @ 15:48
Comparte

El Reial decret llei 5/2021 les exclou de la línia d'ajudes directes malgrat van haver de paralitzar la seva activitat el passat curs i les restriccions els està reduint la facturació en un 70% Barcelona

Barcelona, diumenge 4 d’abril de 2021.- “El major reconeixement que podem fer a les entitats i empreses que realitzen activitats extraescolars és incloure-les en les ajudes directes que ja s’ofereixen a la majoria de sectors”. Així s’ha pronunciat el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Joan García, per anunciar que la formació liberal presentarà esmenes al Reial decret llei 5/2021, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19, per a exigir al Govern que inclogui a les empreses d’activitats extraescolars dins del grup que pot sol·licitar aquest tipus d’ajudes en tractar-se d’un dels sectors més perjudicats a nivell nacional per la paralització de les seves activitats en un primer moment i per les restriccions posteriors.

García ha explicat que el grup autonòmic de Cs a Catalunya ha coordinat les esmenes amb els representants de la formació liberal al Congrés per a exigir al Govern que modifiqui la seva postura respecte a aquest sector. De fet, el diputat liberal ha assenyalat com les principals entitats del sector han xifrat en més d’un 70% la reducció de facturació que estan patint a causa de les restriccions adoptades per les diferents Comunitats Autònomes, que són les que regulen l’activitat d’aquestes empreses en els centres educatius.

Des de la formació liberal insisteixen en la necessitat d’incloure aquestes empreses dins les activitats que poden acollir-se a les ajudes directes marcades pel Reial decret llei 5/2021 al mateix temps que sol·liciten al Govern que no abandoni un sector que no sols contribueix al desenvolupament educatiu dels nens sinó que, a més, és clau en la garantia de la conciliació laboral i familiar.

 

Volver a ACTUALIDAD