Actualitat

Martín Blanco (Cs): “Exigim a la Generalitat que adopti les mesures necessàries per a respectar el 25% d’educació en castellà com marca el TSJC”

by cscatalunya — 5 abril 2021 @ 15:45
Comparte

El portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, considera “escandalós” el comunicat de la Conselleria d’Educació encoratjant a la desobediència de les resolucions judicials

Barcelona, divendres 2 d’abril de 2021.- “Exigim a la Generalitat que adopti les mesures necessàries per a respectar l’obligatorietat d’impartir el 25% d’educació en castellà com ha tornat a marcar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”. D’aquesta manera ha sortit al pas el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, davant les dues sentències dictades pel TSJC, les quals se sumen a les pronunciades anteriorment “com la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2010 sobre l’Estatut d’Autonomia en la qual s’especificava que en cap cas el castellà pot ser exclòs com a llengua vehicular”. En aquest sentit, el parlamentari liberal ha volgut remarcar que “no hi ha res més polític, ideològic i identitari que exigir a una societat bilingüe que tingui un sistema educatiu monolingüe” i és per això que Cs sol·licitarà informació i documentació dels actes i les resolucions administratives adoptades per la Generalitat per a donar compliment al seu deure d’impartir l’ensenyament en les dues llengües vehiculars de l’autonomia catalana.

Martín Blanco ha considerat “innegociable” el dret de tots els pares catalans al fet que els seus fills rebin classes en les dues llengües vehiculars de Catalunya. “En contra del que alguns sostenen, llengua vehicular vol dir llengua d’ensenyament i això suposa impartir no sols les assignatures de llengua i literatura espanyola sinó també altres assignatures no lingüístiques”, ha explicat. A més, el diputat liberal ha remarcat com a Catalunya “portem molts anys en què no es respecta aquest dret dels pares al fet que els seus fills rebin educació també en castellà, que seria el normal en una societat bilingüe” i ha criticat que tant els successius governs nacionalistes com el PSC hagin “exclòs aquesta possibilitat en deixar fora del sistema educatiu la docència en castellà”.

D’altra banda, el portaveu liberal ha volgut cridar l’atenció sobre un fet “escandalós” com és el comunicat emès pel departament d’Educació “qüestionant les resolucions judicials, menyspreant la separació de poders i el principi de legalitat” i encoratjant a la desobediència d’aquestes sentències. “És una vergonya que des del Govern de la Generalitat s’intenti desautoritzar als jutges i es decideixi no atendre el que dicten els jutges perquè és un precedent absolutament perjudicial per a un estat democràtic. Si tothom fes el mateix això seria la jungla”, ha lamentat.

 

Volver a ACTUALIDAD