Actualitat

Carrizosa: “Presentarem una proposta de llei perquè delinquir no els surti gratis als presidents de la Generalitat i el Parlament”

by cscatalunya — 7 abril 2021 @ 07:43
Comparte

Cs es reuneix amb PIMEC per a abordar mesures de suport a empreses i autònoms com reduir burocràcia i impostos i eliminar les quotes si no hi ha ingressos

Barcelona, dimarts 6 d’abril de 2021. “La senyora Borràs sap que un eventual delicte de desobediència li surt gratis, perquè continuarà cobrant els seus 120.000 € de sou i la seva pensió de 65.000 €”. Això ha dit el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després d’anunciar que la formació liberal presentarà de nou en aquesta legislatura una proposició de llei per a eliminar els privilegis dels presidents de la Generalitat i del Parlament. “Als presidents de totes dues cambres els surt gratis sotmetre a Catalunya a la inestabilitat política i jurídica”, ha apuntat el representant taronja, “perquè les lleis catalanes els blinden econòmicament i saben que continuaran cobrant el seu sou i la seva pensió milionaris”. Carrizosa, que confia que la proposta rebi el suport de totes les formacions “inclòs el PSC”, ha explicat que l’objectiu de la llei “és evitar que després de sofrir les conseqüències dels seus actes delictius, els catalans no hàgim a sobre de continuar pagant als presidents tota la vida”.

El líder de la formació taronja ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb Antoni Cañete i la direcció de la patronal PIMEC per a analitzar l’actual situació econòmica de les empreses i autònoms de Catalunya. “Des de Cs donem suport a les iniciatives que encapçala PIMEC perquè la política ha d’estar al costat dels qui sostenen les ocupacions”, ha apuntat Carrizosa, que ha recordat que Cs “venim demandant el suport del Govern per als autònoms i pimes mitjançant propostes com reduir els impostos i les traves burocràtiques per a les empreses, i eliminar les quotes dels autònoms si no hi ha ingressos”. El representant parlamentari ha mostrat la seva preocupació perquè la CUP sigui finalment soci d’ERC en el nou Govern, “perquè ja s’ha manifestat en contra de la inversió en el sector de l’automoció i del turisme, dos àmbits econòmics capitals per a Catalunya”.

Precisament sobre la formació del nou Govern de la Generalitat, Carrizosa creu que ERC i JxCat no trigaran molt a arribar a un acord d’investidura, cosa que no obstant això considera preocupant per al futur dels catalans, perquè “un Govern sotmès a les exigències i imposicions de la CUP i JxCat, tan partidaris de trencar-ho tot, no augura gens de bo per a la nostra estabilitat política”. Sobre aquesta qüestió, ha advertit que la purga política de l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas de la Mesa del Parlament per dir que cal complir amb les lleis i evitar la inhabilitació dels membres parlamentaris, “és senyal que els separatistes s’estan preparant per a tornar a repetir el cop a la democràcia, tal com porten temps proclamant”.

Volver a ACTUALIDAD