Actualitat

Nacho Martín Blanco: “Sembla evident que el separatisme pretén tornar a dur a terme un cop a la democràcia”

by cscatalunya — 7 abril 2021 @ 11:25
Comparte

Cs sol·licita implantar un sistema de control al Govern en funcions i exigeix també que es posi en marxa la comissió de control als mitjans públics

Parlament de Catalunya, dimecres 7 d’abril del 2021. “Sembla evident que el separatisme pretén tornar a dur a terme un cop a la democràcia”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, que ha recordat que en l’acord al qual han arribat ERC i la CUP parlen “d’un nou embat democràtic i d’afeblir la capacitat dels Mossos per actuar davant determinades situacions”.

“Els partits separatistes segueixen amb la confrontació i amb dividir als catalans, en lloc de solucionar la greu situació provocada per la pandèmia”, ha manifestat Martín Blanco. En aquest sentit i tenint en compte que el govern en funcions “està prenent decisions que afecten la ciutadania” en aquest context de pandèmia, ha anunciat que Cs ha sol·licitat implantar un sistema de control perquè l’executiu “doni explicacions”. Ha lamentat que “l’interès fonamental dels qui conformaran el govern sigui veure qui es reparteix el poder en el fantasmal ‘Consell per la República’”.

També s’ha referit al “fugit” ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ahir va presentar “una suposada identitat republicana amb un codi QR” que semblava un anunci comercial de telebotiga de matinada”, ha sentenciat. A més, ha advertit que a través d’aquesta “institució fantasmagòrica busquen tenir controlats als ciutadans a través de la seva identitat digital, la qual cosa és preocupant”.

Finalment, Nacho Martín Blanco també ha explicat que la seva formació ha demanat posar en marxa la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ja que considera que “aquest descontrol del qual es beneficia el Govern, també està beneficiant als mitjans públics de Catalunya, que actuen de manera parcial i faltant al principi de neutralitat”.

Volver a ACTUALIDAD