Actualitat

Carrizosa: “El Govern de la Generalitat ha consentit amb la seva desídia i passivitat que Rubí sigui la ciutat amb més abocadors de Catalunya”

by cscatalunya — 20 abril 2021 @ 12:15
Comparte

El president de Cs al Parlament critica el bloqueig del Govern en funcions “que segueix sense posar solució als problemes quotidians dels catalans”

Rubí, dilluns 19 d’abril de 2021. “Per culpa de la passivitat del Govern de l’Ajuntament i del Govern de la Generalitat, Rubí s’ha convertit en la ciutat amb més abocadors de tota Catalunya”. Això ha dit el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de visitar juntament amb el portaveu local de Cs, Roberto Martín, la zona on s’està construint un nou abocador a Rubí, prop de l’Escola Pública Rivo Rubeo. “A Catalunya hi ha 100 abocadors, dels quals tres estan a Rubí, la qual cosa la converteix en la ciutat catalana amb més abocadors”, ha apuntat Carrizosa. “És incomprensible que ni Ajuntament ni Generalitat treballin per a protegir el medi ambient i els drets dels veïns de Rubí, que assumeixen que continuaran patint les molèsties que causen aquests abocadors, situats prop de nuclis urbans i centres educatius”.

El representant taronja ha recordat la problemàtica que va sorgir fa anys en l’entorn de l’Institut J.V. Foix per les pestilències que emanaven de l’abocador de Can Carreras, ara temporalment tancat. “Hem parlat amb activistes i veïns que fa dècades que lluiten en favor del veïnat i que ens han explicat les múltiples irregularitats que s’estan donant, tant en les concessions com en la fase d’explotació d’aquests abocadors”, ha assenyalat Carrizosa, que ha manifestat el compromís de la formació taronja d’impulsar, tant des del grup municipal com des del Parlament de Catalunya, “les normatives que siguin necessàries perquè no es continuïn perpetrant aquestes situacions, i que tots els abocadors que s’hagin d’autoritzar compleixin estrictament amb la legalitat i respectin els drets dels veïns i la preservació mediambiental”.

El diputat parlamentari ha criticat que el bloqueig en la formació del nou Govern de la Generalitat i la suspensió total de l’activitat política, “comporti que segueixin sense posar solució als problemes quotidians dels catalans”, i ha expressat en aquest sentit el desig de Cs d’iniciar la nova legislatura com més aviat millor per a poder impulsar aquest tipus d’iniciatives. “El pitjor d’aquesta situació és que aquest bloqueig en les negociacions es deu únicament al fet que els partits que governaven no es posen d’acord en el paper que tindrà Puigdemont i en el repartiment de conselleries i ‘xiringuitos’, per a veure qui té més poder de les dues formacions”, ha finalitzat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD