Actualitat

Carrizosa: “No són l’atur o la pandèmia el que està bloquejant Catalunya, sinó les baralles internes dels partits separatistes”

by cscatalunya — 20 abril 2021 @ 12:11
Comparte

El president de Cs en el Parlament dóna suport als comerciants i hostalers de Reus que pateixen els tancaments perimetrals “improvisats” pel Govern

Reus, dimecres 14 d’abril de 2021. “No són l’atur o la pandèmia el que està bloquejant Catalunya, sinó les baralles internes dels partits separatistes per repartir-se els càrrecs i els xiringuitos”. Així ho ha expressat el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després que ahir l’ex membre de la Mesa, Josep Costa, digués que preferiria anar a eleccions, la qual cosa considera “intolerable” davant la crisi de la Covid-19.

D’altra banda, Carrizosa també ha fet al·lusió al “boicot que està patint” l’escriptor català Javier Cercas, que “amb motiu d’una entrevista en TV3 ha corregut un ‘bulo’ contra ell que busca assenyalar-lo i silenciar al dissident” i ha volgut expressar-li el seu suport. “Aquest escriptor forma part de la nostra cultura catalana i ha estat precisament boicotejat per dues diputades de JxCAT”, ha alertat. Considera que és “un nou atemptat contra la llibertat d’expressió, contra els intel·lectuals a Catalunya, fet per un partit que està en el govern” i que és “més semblant als règims totalitaris que assenyalen als seus adversaris polítics”.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions durant una visita a Reus, acompanyat pel diputat provincial, Matías Alonso, i el grup municipal. Allà ha pogut reunir-se amb comerciants i hostalers als qui els està afectant els tancaments perimetrals “improvisats” pel Govern. En aquest sentit, ha insistit que “les restriccions de la Generalitat han d’anar acompanyades d’ajudes i, si no n’hi ha, no han d’imposar tantes restriccions”.

Un altre dels temes que ha abordat durant la seva visita és el soterrament de les línies elèctriques de la urbanització El Pinar. Després de reunir-se amb l’associació de veïns, ha criticat la “passivitat” del govern actual de JxCAT, de l’anterior govern socialista i de la Generalitat. Ha advertit que aquesta qüestió “pot afectar la salut dels veïns, que estan sotmesos al camp electromagnètic d’aquesta mena d’instal·lacions elèctriques” i creu que és “intolerable que, sent una qüestió de salut, no se’ls estigui donant una solució”.

Volver a ACTUALIDAD