Actualitat

Ciutadans reclama una solució justa i legal que faciliti l’estabilització del personal interí de la Generalitat de Catalunya

by cscatalunya — 20 abril 2021 @ 12:12
Comparte

El diputat Joan García es reuneix amb la Plataforma d'Interins de Catalunya que reclama una solució a l'alta taxa de temporalitat dels treballadors públics

Parlament de Catalunya, divendres 16 d’abril de 2021. “Instem el Govern de la Generalitat a buscar una solució justa i legal que faciliti l’estabilització del personal interí de l’administració pública”. Això ha dit el diputat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Joan García, després de la reunió que la formació liberal ha celebrat amb la Plataforma d’Interins de Catalunya (PIC), per a conèixer les seves reivindicacions i estudiar possibles solucions a la situació que viuen els treballadors interins del sector públic de Catalunya. “Cs fa anys que denunciem l’alta taxa de temporalitat de la Generalitat de Catalunya”, ha apuntat García, “però el Govern sempre ha donat la puntada cap endavant i la seva deixadesa posa ara en perill la continuïtat de molts treballadors interins que durant anys han mantingut l’estat del benestar, malgrat les retallades”.

El representant taronja s’ha referit en aquest sentit als processos d’estabilització i consolidació de personal (PESCO) que està impulsant la Generalitat i que, segons PIC, poden enviar a l’atur a molts funcionaris sense dret a indemnització. “El Tribunal de Justícia de la Unió Europa assenyala que cal estabilitzar les places d’aquests treballadors interins, o en cas contrari se’ls ha d’indemnitzar”, ha advertit García, que ha aclarit que “Cs volem trobar una solució justa i legal perquè aquests treballadors interins mantinguin les seves actuals places”. El diputat liberal ha recordat que així ho va manifestar Cs en els debats de l’anterior legislatura, on va semblar arribar-se a un consens sobre aquesta problemàtica. “Però en vista d’aquestes noves convocatòries d’oposicions impulsades per la Generalitat, sembla que l’actual equip de govern no vol mantenir aquest consens”, ha sentenciat Joan García.

Volver a ACTUALIDAD