Actualitat

Carrizosa (Cs): “La societat catalana és bilingüe i el govern ha de promoure també la cultura que s’expressa en castellà”

by cscatalunya — 26 abril 2021 @ 11:17
Comparte

El president de Cs a Catalunya demana que “no s’assenyali autors per la llengua en què escriuen, com ha passat amb Cercas” i reivindica “un Sant Jordi de tots”

Barcelona, divendres 23 d’abril del 2021. “La societat catalana és bilingüe i el govern ha de promoure també la cultura que s’expressa en castellà”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, abans d’assistir a la signatura de llibres de Ferran Toutain, exponent de la cultura catalana bilingüe, amb una extensa obra en castellà i en català i un dels fundadors de Cs. En concret, Toutain li ha signat un exemplar de la traducció del català de l’obra “Imitació de l’home”.

Carrizosa ha criticat que “els organismes públics es decantin per protegir la cultura només en català” i ha assenyalat que “un 70% dels premis literaris que es convoquen a Catalunya són per obres només en català” i que “el Pla del Llibre i Lectura de la Generalitat promou només l’obra en català”. Per això ha recordat que “Cs ha presentat al Parlament diferents iniciatives per fomentar i protegir la cultura que s’expressa en castellà, que també s’ha de defensar sense complexos”. En aquest sentit, Carrizosa ha condemnat “les campanyes d’assenyalament i assetjament contra autors que escriuen en castellà, com ha patit recentment l’escriptor Javier Cercas” i ha destacat que “Barcelona és la capital mundial de l’edició en castellà, tot i que el nacionalisme sembli que vulgui ocultar aquest fet”.

Per últim, el president del grup de Cs al Parlament ha reivindicat “un Sant Jordi de tots” i ha destacat el caràcter “festiu i cívic d’aquesta jornada tan arrelada a Catalunya”. “Sempre hem promogut que el 23 d’abril sigui la vertadera diada dels catalans, ja que és un dia que representa la unió de les persones i no té el caràcter reivindicatiu i fortament nacionalista de l’11 de setembre”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD