Actualitat

Carrizosa: “Convoquem al constitucionalisme a una concentració per defensar la convivència democràtica”

by cscatalunya — 27 maig 2021 @ 11:45
Comparte

Cs organitza una concentració l'11 de juny a les 19h davant la delegació del Govern i promou una iniciativa perquè el Parlament es desmarqui de l'intent d'indult dels presos que van donar un cop

Barcelona, dijous 27 de maig del 2021. “Convoquem al constitucionalisme a una concentració per defensar la convivència democràtica a Catalunya, en els termes en els quals es manifesta el Tribunal Suprem en el seu informe”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, que ha anunciat que la formació taronja ha organitzat una concentració per divendres que ve 11 de juny a les 19 hores davant la delegació del Govern d’Espanya a Barcelona.

Carrizosa ha criticat la intenció del president del Govern d’Espanya d’indultar els presos que van donar un cop a la democràcia en 2017. “Aquestes persones no són presos polítics; Les persones condemnades per aquests fets són privilegiats polítics que han tingut tracte VIP en la presó i que ara tindran privilegis perquè són socis de Sánchez”, ha manifestat, després d’advertir que, “si es produeixen aquests indults, estarem parlant de la traïció definitiva al constitucionalisme a Catalunya”.

“Diu Sánchez que no cal actuar ni amb revenja ni amb venjança. I ens preguntem si, amb això, està dient que el Suprem no actua guiat per les lleis sinó per revenja i per venjança”, ha agregat.

Així mateix, ha assegurat que “davant les tebieses del Govern d’Espanya”, des de Ciutadans continuaran “defensant els valors de la convivència i la democràcia com ho vam fer en 2017”. En aquesta línia, també ha plantejat promoure una iniciativa parlamentària amb la resta de forces perquè en el Parlament “ens tornem a desmarcar de l’intent d’indult i de l’intent de passar pàgina amb persones que diuen que ho tornaran a fer”.

Volver a ACTUALIDAD