Actualitat

Martín Blanco a Gonzàlez-Cambray: “Molts catalans estan preocupats per l’exclusió de la llengua majoritària a Catalunya, que és el castellà”

by cscatalunya — 2 juny 2021 @ 10:07
Comparte

El portaveu de Cs en el Parlament creu que l'exclusió del castellà “forma part del pensament poc democràtic” que té el separatisme

Parlament de Catalunya, dimecres 2 de juny del 2021. “Molts catalans estan preocupats per l’exclusió de la llengua majoritària a Catalunya, que és el castellà”. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, al nou conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i considera “inconcebible que en una societat bilingüe només hi hagi una llengua vehicular” a l’escola catalana.

“No hi ha un altre territori del món on s’exclogui de manera sistemàtica la llengua majoritària a Catalunya”, ha sentenciat Martín Blanco, que ha preguntat al Conseller si, com va fer el seu antecessor, continuarà excloent el castellà del nostre ensenyament públic i concertat.

Per a Martín Blanco aquesta exclusió “forma part del pensament poc democràtic” del separatisme, de la mateixa forma que actua el Govern amb l’educació concertada.

Volver a ACTUALIDAD