Actualitat

Cs demana que el Parlament rebutgi concedir indults als qui van ser condemnats per assestar un cop a la democràcia

by cscatalunya — 10 juny 2021 @ 10:16
Comparte

La formació taronja demana al Govern que insti el Govern d'Espanya a “garantir la igualtat de tots no concedint indult a persones que no es penedeixen i amenacen amb tornar a donar un cop”

Parlament de Catalunya, dijous 10 de juny de 2021. El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, ha demanat que la cambra catalana rebutgi concedir indults als qui “van ser condemnats per assestar un cop a la democràcia”. A través d’una proposta de resolució* registrada avui, la formació taronja vol que els partits manifestin “el seu compromís amb l’Estat de Dret, amb la concòrdia i la convivència democràtica”.

Així mateix, la iniciativa de la formació insta el govern de la Generalitat que, al seu torn, insti el Govern d’Espanya a “garantir la igualtat de tots els espanyols davant la llei”.

Martín Blanco ha criticat la intenció del Govern d’Espanya de concedir indults als qui “van donar un cop” a la tardor de 2017, “malgrat que cap d’ells ha mostrat el més mínim indici de penediment i que tots ells amenacen amb tornar-ho a fer”. “Si finalment el Govern concedeix l’indult, ho farà en contra del criteri de la Fiscalia i del Tribunal Suprem”, ha advertit el diputat de Cs

Volver a ACTUALIDAD