Actualitat

Martín Blanco a Cambray: “L’ús del castellà i del català entre ciutadans és una cosa enriquidora i no aterridora; Deixi’n de crear problemes imaginaris”

by cscatalunya — 17 juny 2021 @ 15:29
Comparte

El portaveu de Cs retreu al conseller d’Educació que “intentin imposar un sistema monolingüe en català” i li demana que respecti els drets lingüístics

Parlament de Catalunya, dimecres 16 de juny del 2021. “L’ús del castellà i del català entre ciutadans és una cosa enriquidora i no aterridora; Deixi’n de crear problemes imaginaris”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, al conseller d’Educació, Josep González Cambray, durant la sessió de control en el ple del Parlament. El diputat de Cs ha criticat que la Generalitat subvencioni a l’entitat Plataforma per la Llengua, que diu que “la presència del castellà als patis de les escoles és aterridora i molt greu”.

En aquest sentit, li ha recriminat que des de la Generalitat intentin “imposar per la força un sistema monolingüe en català” quan la presència de les dues llengües és “enriquidora i no aterridora” per a la societat catalana. “No hi ha res més català que parlar totes dues llengües; El bilingüisme és la cosa més catalana que podem trobar”, ha sentenciat. Per acabar, li ha demanat que “deixi de confondre l’opinió pública” creant “problemes imaginaris” i “respecti els drets lingüístics” de la societat.

Volver a ACTUALIDAD