Actualitat

Martín Blanco a Ribó: “La seva presència denota una anomalia del funcionament del nostre sistema estatutari i constitucional”

by cscatalunya — 17 juny 2021 @ 15:29
Comparte

El portaveu de Cs critica que el Síndic de Greuges hagi presentat un informe de drets humans en el qual assumeix les premisses separatistes

Parlament de Catalunya, dilluns 14 de juny de 2021. “La seva presència avui aquí denota una anomalia del funcionament del nostre sistema estatutari i constitucional”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, a qui li ha recriminat que “el seu mandat ja s’allarga el doble del que es preveu per la Llei”. “Vostè es perpetua en el seu mandat 17 anys, quan el màxim legal són nou”, ha manifestat.

Ho ha dit en la comissió del Síndic, on Ribó ha presentat l’informe de drets humans de Catalunya. Martín Blanco ha criticat que en aquest informe “assumeixi les premisses separatistes i la seva teoria sobre un suposat estat repressor que persegueix -segons ell- els drets humans dels ciutadans de Catalunya”. En aquest sentit, el diputat de Cs li ha recordat que Espanya “és una de les democràcies més avançades i consolidades d’Europa” i considera que això és el que hauria de tenir present com a defensor del poble.

D’altra banda, també li ha recriminat que digui que Espanya no reconeix el pluralisme lingüístic de Catalunya. I li ha recordat: “El que no és comparable amb una altra regió del món és el que passa a Catalunya, on hi ha dues llengües i es deixa de banda a una d’elles, com és el castellà”.

“Vostè parteix de les premisses dels partits separatistes, però no fa la seva feina, que és defensar els drets i les llibertats dels catalans que, de manera sistemàtica, han estat vulnerats pels partits separatistes”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD