Actualitat

Martín Blanco acusa a Sánchez de concedir els indults als líders independentistes “per estricte interès partidista, per utilitat política, no per utilitat pública”

by cscatalunya — 26 juny 2021 @ 16:55
Comparte

El diputat de Cs retreu a Ábalos que “després de posar en qüestió el Tribunal Suprem, ara posa en qüestió el Tribunal de Comptes”

Barcelona, dissabte 26 de juny de 2021. El diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de concedir els indults als líders independentistes “per estricte interès partidista, per utilitat política, no per utilitat pública”. Així ho ha dit en una atenció als mitjans de comunicació en la qual ha afegit que és una “setmana negra pels constitucionalistes catalans” perquè el “indult als presos condemnats pel cop a la democràcia de 2017” només beneficia a Sánchez per “continuar governant gràcies a l’empara parlamentària”. Martín Blanco ha recalcat que “a Espanya no es fica a la presó a ningú per les seves idees, però sí que es treu de la presó a persones per les seves idees nacionalistes, hispanòfobes i per les seves idees contràries a l’ordre democràtic”.

El diputat de Cs ha retret també al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, que “després de posar en qüestió el Tribunal Suprem, ara posa en qüestió el Tribunal de Comptes” després que el ministre hagi declarat que les causes davant el Tribunal de Comptes són “pedres en el camí” del “diàleg amb la Generalitat”. Per a Martín Blanco, “és inconcebible que un ministre del govern posi en qüestió una altra institució” i es pregunta “quant està disposat el president del govern a cedir als seus socis separatistes”. El diputat taronja ha alertat a més del “efecte trucada” entre altres actors polítics del món separatista com Arnaldo Otegi qui demana ara “excarcerar massivament presos etarres” o el PNB que parla de “reconèixer el dret d’autodeterminació, un dret inexistent segons l’ONU” ha puntualitzat Martín Blanco. “Els socis de Sánchez s’embraveixen davant la feblesa de Sánchez, però el nostre estat de dret és molt més fort que Sánchez” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD