Actualitat

Cs es reuneix amb Jaume Giró i li trasllada que és fonamental treballar per a la reconstrucció econòmica de Catalunya

by cscatalunya — 28 juny 2021 @ 12:18
Comparte

Martín Blanco espera que el nou Conseller treballi perquè les empreses no continuïn patint les conseqüències de “la obsessió identitària” del Govern

Parlament de Catalunya, dilluns 28 de juny de 2021. El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, s’ha reunit amb el nou conseller d’Economia, Jaume Giró, per traslladar-li “les prioritats” de la formació taronja des del punt de vista econòmic per a la pròxima legislatura. Martín Blanco li ha exposat que “el fonamental per a Ciutadans és la reconstrucció econòmica de Catalunya, per a la qual és imprescindible que hi hagués hagut uns pressupostos en aquest curs”. En aquest sentit, li ha recriminat al Conseller que “les prioritats dels partits separatistes, com sempre, siguin unes altres”, en no haver-hi comptes fins al 2022.

El també portaveu de Cs en la comissió d’Economia li ha insistit en la necessitat que a Catalunya s’impulsi una “reforma fiscal per reduir la pressió fiscal a les rendes mitjanes i baixes”. “És intolerable que els ciutadans de Catalunya que cobren fins a 21.000 euros paguin per IRPF molt més que els ciutadans que viuen en la comunitat de Madrid, Navarra o el País Basc”, ha sentenciat.

Així mateix, en la reunió –que s’ha produït en un to cordial- li ha traslladat que és “inacceptable que Catalunya sigui la comunitat autònoma amb major nombre d’impostos propis”. “S’està desactivant el creixement econòmic i l’emprenedoria”, ha manifestat Martín Blanco, que li ha recordat al Conseller que, des de la seva faceta com a president de la fundació La Caixa, “va haver de patir la inestabilitat jurídica generada pels seus antecessors”.

“Esperem que el nou Conseller sigui conscient de les dificultats que es troben les empreses catalanes per tractar de superar les dificultats afegides que el govern de la Generalitat va posant amb la seva obsessió identitària”, ha sentenciat. I per acabar, ha manifestat la predisposició de Cs al fet que hi hagi “acords bons per als ciutadans de Catalunya”: “Això passarà per tractar de contrapesar la despesa pública desmesurada que tenen els governs de la Generalitat en propaganda i en mitjans de comunicació al servei del procés”, entre altres.

Volver a ACTUALIDAD