Actualitat

Cs presenta un escrit davant el Suprem i una queixa al Govern d’Espanya per l’acte d’homenatge als colpistes en el Parlament

by cscatalunya — 28 juny 2021 @ 16:50
Comparte

Carrizosa critica que els penats protagonitzin actes públics que no promouen la concòrdia, sinó que fomenten novament la divisió

Parlament de Catalunya, dilluns 28 de juny de 2021. El president de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha presentat un escrit davant el Tribunal Suprem (TS) i una queixa dirigida al Govern d’Espanya per la recepció institucional convocada per la presidenta de la cambra, Laura Borràs, als polítics separatistes condemnats per donar un cop a la democràcia en 2017.

Carrizosa ha criticat que s’hagi volgut “retre homenatge i tribut” a uns polítics que van ser condemnats per “greus delictes de sedició i malversació”. Així mateix, considera que l’homenatge “suposa una humiliació als diputats dels grups parlamentaris constitucionalistes que vam patir els atropellaments i vulneracions dels drets fonamentals”.

Des de la formació taronja consideren que els condemnats també estan inhabilitats per “obtenir honors públics durant el temps de durada de la pena, la qual no ha estat objecte d’indult”. En aquest sentit, Carrizosa creu que l’homenatge institucional encapçalat per Borràs “constitueix un atorgament d’honors públics i suposa un acte idoni de trencament de la condemna imposada als esmentats delinqüents”.

Volver a ACTUALIDAD