Actualitat

Joan Garcia a Geis: “Hem de vetllar perquè les universitats no assumeixin cap posicionament polític i siguin neutrals”

by cscatalunya — 1 juliol 2021 @ 10:50
Comparte

El diputat de Cs demana millorar la innovació a Catalunya i proposa un nou sistema de finançament d'universitats a través d'incentius

Parlament de Catalunya, dijous 1 de juliol del 2021. “Hem de vetllar perquè les universitats no assumeixin cap posicionament polític i siguin neutrals”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Joan Garcia, durant la comissió de Recerca i Universitats on ha comparegut la consellera, Gemma Geis. Garcia considera que el Govern no ha garantit la “neutralitat que haurien de tenir les universitats en formar part de l’administració pública”.

“Quan un es posiciona, el que es fa és enfrontar una part de la comunitat universitària amb l’altra”, ha manifestat, després d’agrair la feina que han fet Universitaris per la Convivència o S’ha Acabat, els quals han “hagut de defensar els drets d’una universitat neutral ideològicament perquè es pugui tenir un debat obert d’idees”.

D’altra banda, Garcia ha advertit que a Catalunya tenim “un problema greu d’innovació”, ja que “ha perdut pes” en aquest sentit respecte a altres comunitats com Madrid o el País Basc. Ha demanat a la consellera Geis treballar en solucions concretes per solucionar aquest problemaTambé ha plantejat “un nou model de finançament per a la universitat basat en un sistema d’incentius; És a dir, que el finançament estigui també lligada a la qualitat de la docència i la recerca i a la transferència tecnològica i a la innovació”.

Volver a ACTUALIDAD