Actualitat

Garcia a Cervera: “La situació social a Catalunya és terrible perquè s’han dedicat energia i recursos a altres vel·leïtats”

by cscatalunya — 2 juliol 2021 @ 12:03
Comparte

El diputat de Ciutadans critica que el Govern hagi “malversat recursos de tots que anaven destinats a polítiques socials a altres objectius”

Parlament de Catalunya, divendres 2 de juliol de 2021. “La situació social a Catalunya és terrible perquè s’han dedicat energia i recursos a altres vel·leïtats que no són les polítiques socials”. Així ho ha denunciat el diputat de Ciutadans (Cs), Joan Garcia, davant la comissió de Drets Socials en la qual ha comparegut la Consellera, Violant Cervera. “La situació social de Catalunya és terrible, però no només per la pandèmia, sinó perquè venim arrossegant una crisi molt greu en drets socials”, ha explicat Garcia, després d’apuntar algunes dades com que la taxa de risc de pobresa en menors de 16 anys va augmentar set punts en 2019 respecte a 2016.

“Hi ha una evolució en moltes dades que ens porta a pensar que alguna cosa no s’ha fet bé”, ha sentenciat Joan Garcia, que ha criticat també que el govern de la Generalitat hagi “malversat recursos de tots que anaven destinats a polítiques socials a altres objectius”. “S’han gastat pocs recursos en polítiques socials i, els que s’han utilitzat, no s’ha fet de manera eficient, sinó que han anat a parar a ‘xiringuitos’”.

També ha criticat que l’executiu no hagi posat en marxa legislació autonòmica com la Llei de la Infància o del Dret a Habitatge. Així mateix, ha lamentat algunes dades negatives en temes de dependència a Catalunya: té el percentatge més alt de persones dependents, les llistes d’espera han augmentat i encapçala el rànquing de persones mortes en llistes d’espera per rebre una ajuda.

Volver a ACTUALIDAD