Actualitat

Carrizosa a Illa: “Vostès han menyscabat la nostra democràcia i el nostre poder judicial per a res, perquè els separatistes segueixen on estaven”

by cscatalunya — 7 juliol 2021 @ 11:20
Comparte

El líder de Cs critica que els qui demanen desjudicialitzar la política són els “centmileuristes poderosos que abusen dels drets dels altres”

Parlament de Catalunya, dimecres 7 de juliol del 2021. “Vostès han menyscabat la nostra democràcia i el nostre poder judicial per a res, perquè els separatistes segueixen on estaven”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, al líder del PSC, Salvador Illa, a qui li ha retret que “la culpa del que estem patint” ara a Catalunya és dels socialistes i del Govern d’Espanya per haver indultat als qui van donar un cop en 2017.

“Si el Partit Socialista no fa els deures des del Govern d’Espanya fent complir les lleis, des de Ciutadans sí que ho farem acudint, si és necessari, als tribunals”, ha sentenciat.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi comparegut en el ple per parlar sobre la ‘desjudicialització del conflicte polític entre Catalunya i Espanya’. Carrizosa ha criticat que els polítics separatistes parlin de desjudicialització quan, els qui judicialitzen són ells en abusar dels drets dels altres, i la conseqüència lògica és que això acabi en els jutjats”.

“Això no és judicialització; És defensar-se dels delictes dels centmileuristes poderosos contra la gent indefensa que necessita els jutges i tribunals perquè els defensi”, ha manifestat, després d’advertir que a Catalunya hi ha una “oligarquia folrada que posseeix tot el poder de l’autonomia i que abusa d’això”.

“Si volen desjudicialitzar la política, en comptes d’assetjar els jutges, compleixin amb la Llei”, ha afegit, després de demanar als qui han estat multats pel Tribunal de Comptes que “paguin amb el seu patrimoni” i no hagi de ser la gent del carrer qui ho faci com pretenen fer amb el fons que han creat.

Volver a ACTUALIDAD