Actualitat

Alonso a Joan Ignasi Elena: “Lluiti contra el frau i l’explotació de persones en activitats il·legals i articuli mesures que impedeixin la impunitat de les màfies que se n’aprofiten de la seva inacció”

by cscatalunya — 21 juliol 2021 @ 08:01
Comparte

El diputat de Cs creu que a Catalunya hi ha “una permissivitat amb l’ocupació fraudulenta i abusiva dels espais públics, per exemple amb el top manta”

Parlament de Catalunya, dimecres 21 de juliol del 2021. “Lluitin contra el frau i l’explotació de persones en activitats il·legals i articulin mesures polítiques que impedeixin la impunitat de les màfies que se n’aprofiten de la seva inacció; I si no s’hi veu amb cor, plegui”. Així s’ha dirigit el diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, durant la sessió de control al Govern.

Alonso considera que “a Catalunya hi ha instal·lada una permissivitat amb l’ocupació fraudulenta i abusiva dels espais públics” que, fins i tot pot ser prevaricadora, per exemple amb el top manta. “És una activitat que perjudica greument els interessos dels petits empresaris i comerciants que paguen els seus impostos i pateixen els efectes del frau i usurpació de màfies que venen productes falsificats”, ha explicat el diputat de Ciutadans, referint-se a ciutats com Barcelona -on creu que l’Ajuntament ha impulsat “polítiques que han tingut un efecte crida”-, a Roses, Sitges o Cambrils.

Ha lamentat la “inacció” d’alguns responsables de les administracions locals i del govern de la Generalitat en aquest sentit. “S’ho miren des de la distància, sense cap estratègia que eviti aquest comerç il·legal i sense lluitar de forma eficaç contra el frau i l’explotació d’immigrants”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD