Actualitat

Cs insta el Govern a rehabilitar el litoral de Badalona i Sant Adrià i solucionar el problema dels residus tòxics a les platges

by cscatalunya — 26 juliol 2021 @ 10:45
Comparte

La formació liberal pregunta a la Comissió Europea si “Espanya aplica plenament les disposicions establertes en les Directives Marc de l'aigua, aigües de bany i Hàbitats en el litoral català”

Badalona, dilluns 26 de juliol de 2021. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat una Proposta de Resolució que insta al Govern a presentar un pla d’acció per rehabilitar el litoral de Badalona i Sant Adrià de Besòs i solucionar el problema dels residus tòxics a les platges. La proposta taronja demana també a la Generalitat “realitzar i presentar un pla d’inversions per a l’habilitació de l’espai per a l’ús i gaudi veïnal i pel desenvolupament econòmic de la zona”.

En una visita aquest diumenge a la zona afectada, la diputada de Cs al Parlament, Anna Grau, i el portaveu de Cs a Santa Coloma de Gramenet, Dimas Gragera, han recordat que la platja de Sant Adrià ha hagut de tancar-se perquè “diversos estudis han determinat la presència a la sorra d’elements cancerígens que sobrepassen els nivells tolerables”. Acompanyats per representants del partit a Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià han denunciat a més els “problemes de funcionament del col·lector de Llevant” a la platja de la Mora que provoca “constants abocaments a la zona”. “La reparació definitiva d’aquest col·lector és una reivindicació històrica dels veïns” han assegurat els portaveus taronges.

La formació liberal també ha fet arribar preguntes a la comissió europea per saber si “Espanya aplica plenament les disposicions establertes en les Directives Marc de l’aigua, aigües de bany i Hàbitats en el litoral català i quines mesures correctives podria aplicar”. L’eurodiputada de Cs, Soraya Rodríguez, ha preguntat sobre la “situació del col·lector de Llevant de Badalona” i qüestiona la responsabilitat que tenen “l’administració autonòmica de la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona” en “la compra dels terrenys a l’empresa Cros on s’han dut a terme la construcció d’habitatges” perquè “no s’ha sanejat la part contaminada”.

 

Volver a ACTUALIDAD