Actualitat

Carrizosa: “L’aval de l’Institut Català de Finances és il·legal i una negligència”

by cscatalunya — 27 juliol 2021 @ 09:35
Comparte

El president de Cs a Catalunya considera que “els indults als líders del ‘procés’ van ser un error i han servit perquè es doni per bo el relat de la injustícia de l’independentisme”

Barcelona, dimarts 27 de juliol del 2021. “L’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) als ex alts càrrecs del ‘procés’ és il·legal i una negligència de la qual la Generalitat és cooperadora necessària”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, durant una entrevista al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’. “L’ICF ha de dedicar els seus diners a fomentar inversions i ajudar autònoms i empreses, però no a aquells que van malversar diners públics”, ha assegurat. Carrizosa ha dit que està convençut que “la denúncia que Cs va presentar a la Fiscalia Superior de Catalunya contra la junta directiva de l’ICF i contra els membres del govern tindrà recorregut legal” i ha afegit que “si es dediquen 10 milions de fons públics a avalar els que van fomentar el ‘procés’, aquests diners no van a les persones i empreses que tant els necessiten”.

Durant l’entrevista, el president del grup parlamentari de Cs ha explicat que “els indults als polítics independentistes van ser un error”. Segons Carrizosa, “el govern d’Espanya pensava que aquesta mesura de gràcia serviria per rebaixar el to del ‘procés’, però només ha servit perquè es doni per bo el relat de l’independentisme sobre la injustícia de la sentència i el mateix govern d’Espanya l’assumeixi”. Per això, ha assegurat que “a Catalunya hi ha moltes coses que cal canviar, la societat s’ha de recosir, deixar enrere el ‘procés’, que no ha acabat, i mirar cap endavant”.

Per últim, Carrizosa ha reivindicat l’espai polític de Cs, “un partit liberal, moderat i de centre, que també diu prou al nacionalisme”.Qui vota a Cs sap que defensa la igualtat, l’autonomia de l’individu, l’economia de mercat i el repartiment de la riquesa per garantir la igualtat d’oportunitats, un espai propi i que existeix a Europa”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD